פרסום ראשון: לפני שנתיים אזרה השוטרת ח' אומץ והתלוננה על כך שמפקד בכיר במחוז הדרומי של המשטרה, מפקד תחנת באר שבע ניצב-משנה משה איבגי, הטריד אותה מינית. צמרת המשטרה הובכה ואיבגי הודח, אולם באורח פלא, בכל המחוז הדרומי לא הצליחו למצוא לה תפקיד וכעת מתכוונים לפטר אותה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעבר דווקא הובטח לח' כי במשטרה יסייעו לה למצוא תפקיד חדש. "תגידי לי מה את רוצה ואיפה את רוצה להיות", אמר לה סגן מפקד מרחב נגב. "נתחשב בך, במקום המגורים שלך, בסיטואציה בה את נמצאת ובחרדתיות שאת מביעה". אבל דבר לא נעשה ולא הוצע לה שום תפקיד.
בעקבות ההטרדה המינית היא הוכרה כנפגעת חרדה אבל זה לא היה אמור למנוע ממנה להמשיך בתפקידים משרדיים או מנהליים לו רצו בכך במשטרה. במשאבי אנוש טענו כי אין עבורה תפקידים מנהליים פנויים, וח' מזכירה: "אני נפצעתי בעבודה, לא נפצעתי בחוץ. לא נפלתי בבית. אני הוטרדתי מינית בעבודה, בגלל זה אני סובלת מפוסט טראומה". בשימוע שנערך לה ניסתה ח' להסביר שהיא מעוניינת להמשיך לשרת במשטרה, ונאמר לה שלקחה יותר מדי ימי מחלה. "ישבתי בבית כי הוטרדתי מינית", נאלצה להזכיר להם.
"משטרת ישראל, ובעיקר המחוז הדרומי, לצערי הרב, באה ואומרת 'יצאת נגד אחד הנסיכים שלנו? נראה לך מה זה'", אומר עורך דינה של ח', גיא אופיר. "זה המסר שהם שולחים גם לשוטרים ושוטרות אחרים. המערכת מנסה בכוח להוציא החוצה את הלקוחה שלי מתוך המשטרה".
אחרי 15 שנים בשירות המשטרה, ח' מאוכזבת ועצובה. "בגלל שהתלוננתי אני מקבלת את העונש הזה", היא אומרת. "הם עושים כל דרך כדי להוציא אותי מהמשטרה, זה ממש עצוב. יש כל כך הרבה תפקידים שאני יכולה לאייש, אבל הם יעשו הכל כדי שאני לא אקבל תפקיד. ככה זה כשאת מתלוננת על מפקד בכיר".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "בניגוד לנטען, טרם התקבלה כל החלטה בעניין המשך שירותה של השוטרת. איננו נוהגים לדון בעניינם האישי של שוטרים באמצעי התקשורת ומטעמי צנעת הפרט לא נוכל לפרט מעבר לכך".