הסוף למטרידי המשטרה - או לפחות תחילת הענישה נגדם: מליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק שתאפשר לחסום מספרי טלפון שמטרידים את מוקדי החירום. הצעת "חוק למניעת הטרדות של מוקדי חירום" אושרה ותיכנס לספר החוקים - בתקווה שייפסקו ההטרדות. אחד מיוזמי החוק, ח"כ עמר בר-לב, טען כי "החוק שעבר היום מאפשר לנו להביט אל עבר משפחות שער, פרנקל ויפרח שיקיריהן גיל-עד, נפתלי, ואייל נחטפו ונרצחו לפני כשנתיים ולומר כי מדינת ישראל מבצעת תיקון כדי שמה שקרה לבניהן לא ישוב". כך נשמעים חלק מהמתקשרים למוקד 100 - שמפריעים לגופי החירום לבצע את עבודתם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
החוק, שנוסח לאחר פרשת חטיפת ורצח שלושת הנערים והטיפול הלקוי בשיחתם למוקד 100, הוגש על ידי חברי הכנסת עמר בר-לב ומרב מיכאלי (שניהם מהמחנה הציוני) וניסן סלומינסקי (הבית היהודי). כעת המשטרה ורשות הכבאות יורשו לחסום מספרי טלפון, מהם מתבצעות הטרדות חוזרות ונשנות למוקדי החירום. החוק יאפשר לגופים אלו לסנן ולנתק באופן זמני את אותם מספרי טלפון - ובמקרים חמורים גם לנתק לצמיתות את אותו מספר או לחסום את המכשיר.
החוק קובע גם כי למיועדים לניתוק תינתן התראה מראש וזכות לשימוע. השר לביטחון פנים יידרש למסור דיווח שנתי לוועדת החוקהף הכולל את נתוני החסימות ביחס לכמות השיחות הנכנסות. "מוקדי החירום וההצלה נאלצים להתמודד עם עומס רב של פניות, ומספר לא מבוטל מהן מוגדרות כהטרדות וקריאות שווא לעזרה. על פי פרסומים מהתקופה האחרונה כ-45% מהפניות המתקבלות במוקד החירום של המשטרה מוגדרות כהטרדות וקריאות שווא לעזרה. מצב עניינים זה מקשה על תפקוד המוקדנים ומביא לבזבוז זמן יקר", ציינו הח"כים בנימוקים להצעה.
סלומינסקי, המכהן גם כיו"ר ועדת חוקה, אמר כי "המספר הרב של שיחות הטרדה גורם לכך שהמוקדים לא מצליחים לתת מענה הולם לפונים אליהם בזמן מצוקה - כפי שקרה, לצערנו, בחטיפה של שלושת הנערים גיל-עד שער, נפתלי פרנקל ואייל יפרח זיכרונם לברכה". ח"כ מיכאלי הוסיפה: "החוק נולד בעקבות טרגדיה כל כך קשה למשפחות וטרגדיה לאומית בשביל כולנו של חטיפת שלושת הנערים. אני רוצה לקוות שהחוק הזה ימנע את ההשתלשלות הטרגית של קווים סתומים ולא נגישים, את חוסר האמון של המערכת בגלל פניות השווא, ונחסוך לעצמנו טרגדיות".
ח"כ בר-לב בירך על ההחלטה ואמר: "הגשתי את החוק אחרי חטיפת שלושת הנערים לפני יותר משנה מתוך ההבנה כי מוכרחים להילחם בתופעת ההטרדות היוצרות אפקט 'זאב-זאב' למוקדי החירום וזאת על מנת לייעל את עבודת אנשי מוקדי החירום ולאפשר להם לעסוק במקרי אמת. ההקלטה המצמררת בה גיל-עד זכרונו לברכה מנסה לפנות למשטרה אך קריאתו נופלת על אוזניים ערלות היא אירוע שאסור שיתרחש בשנית. החוק הזה שעבר היום הוא חוק מרתיע מפני התנהגות אזרחית קלוקלת שעשויה לפגוע ממש בחיי אדם".