המטפלת תועדה מטלטלת פעוטה ומכה אותה: זוג הורים מאשקלון נדהמו לגלות שאחת המטפלות בפעוטון בו שוהה בתם הקטנה בת השנה וחצי, טלטלה והכתה אותה על מנת להשכיבה לישון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בתמונות הקשות של המקרה שאירע לפני כחודש, נראית המטפלת רוכנת מעל הפעוטה, מסובבת ומטלטלת אותה שוב ושוב - ואף מטיחה את ראשה במזרן על מנת שתירדם.

בצילומי מצלמות האבטחה המותקנות בגן שהגיעו לידי ההורים, נראית גם סייעת נוספת שעובדת בגן, חולפת בסמוך ורואה את המתרחש - אך אינה מתייחסת לנעשה. במשך כל אותו זמן, הפעוטה בוכה - והמטפלת ממשיכה לסובב אותה בחוזקה ולהטיח את ראשה במזרן.

"הזדעזענו כשראינו את התמונות", מספרים הוריה של הפעוטה בשיחה עם חדשות 2 Online, "היא ישבה עליה, כיסתה לה את הפנים עם שמיכה ומשכה לה בשיער, טלטלה אותה והטיחה את ראשה במזרן שתירדם. ככה זה נמשך חצי שעה".

"לפני המקרה ביקשנו מצוות הגן שינסו להרדים אותה כי שמנו לב שהיא לא ישנה בגן וחוזרת הביתה עייפה מאוד", מספרת האם, "ביקשנו שיישבו לידה וילטפו אותה עד שתירדם, לא חשבנו שישתמשו באלימות".

המטפלת החשודה הורחקה מהגן לחודשיים

ההורים מיהרו להגיש תלונה במשטרה נגד המטפלת וכעת היא חשודה בהתעללות בחסר ישע. לאחר הגשת התלונה, היא נעצרה ונשלחה למעצר בית. בית המשפט הורה להרחיקה מהגן ואסר עליה ליצור קשר עם הורים לילדים בגן במשך כחודשיים.

אחת הסייעות שהבחינה במתרחש - ולא הגיבה
אחת הסייעות מבחינה במתרחש - ולא מגיבה | צילום:



מהמשטרה נמסר כי החקירה נגד המטפלת נמצאת בעיצומה, וכי היא צפויה להסתיים בקרוב - לאחר שצוות החקירה יצפה בחומרים נוספים ממצלמות האבטחה, על מנת לגלות האם אותה מטפלת נהגה באופן דומה גם בילדים אחרים.

בינתיים, הוריה של הפעוטה מיהרו להוציאה מהפעוטון ולהעבירה לגן אחר, ולא כל ההורים לילדים בגן מודעים לתמונות הקשות שנחשפו. חלק מההורים ששמעו על המתרחש אף יצאו להגנת המטפלת החשודה.

צוות הפעוטון בו אירעה התקרית סירב להגיב למקרה ובשיחה עם חדשות 2 Online נאמר כי הם יתייחסו למקרה ולטענות ההורים רק לאחר שתסתיים חקירת המשטרה בנושא.

90% מתיקי ההתעללות בפעוטות - נסגרים

מנתוני מרכז המידע והמחקר של הכנסת עולה כי בשנה האחרונה נפתחו במשטרה 81 תיקים בגין אלימות של בוגרים כלפי ילדים בגני ילדים, אולם רק ב-4 מהם הוגשו בסופו של דבר כתבי אישום. הנתונים דומים גם בשנים שקדמו לכך. בשנים 2009-2010, למשל, נפתחו 54 תיקים - וכתב אישום הוגש רק במקרה אחד.

התופעה הזו מתרחשת עקב קושי של המשטרה להגיע לראיות שיוכיחו אשמה - מה שהוביל את ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני) להגיש הצעת חוק שנועדה לחייב את המעונות, גני הילדים, הפעוטונים והמשפחתונים להציב מצלמות כתנאי לקבלת רישיון להפעלתם. זאת במטרה למנוע מקרי אלימות פיזיים ונפשיים של מטפלות, סיעות וגננות, במעונות, במשפחתונים ובגני ילדים, נגד פעוטים חסרי ישע.

הצעת חוק: מצלמות בתמורה לרישיון הפעלת הג (צילום: רויטרס)
הצעת חוק: מצלמות בתמורה לרישיון הפעלת הג | צילום: רויטרס



על פי ההצעה, כל גן ילדים, מעון ומשפחתון לסוגיהם - בין אם הוא פועל בפיקוח משרד החינוך, מועצה מקומית או כל גוף אחר - יחויב להתקין מצלמות בין כתליו במשך כל שעות פעילותו, כך שבמקרה של חשד להתעללות או פגיעה יוכלו הרשויות להשתמש בחומר המצולם לצורך גיבוש תשתית ראייתית מספקת. בתוך כך, יסייעו המצלמות בצמצום התופעה המכוערת של הגשת תלונות שווא כנגד גננות וסייעות הגנים.

"הפגיעה בפעוטות חסרי ישע היא בלתי נסבלת והמערכת לא עושה די כדי להתמודד איתה", אומר ח"כ שמולי. "פעוט לא יודע מהו רוע ולכן לא יכול להתגונן בפניו, בטח כשהתוקף הוא הגננת או הסייעת שמופקדים על שלומו וחינוכו. אם 90% מהתיקים שנסגרים הם פועל יוצא של קושי להגיע לראיות, יש כאן נורה אדומה שחייבת להידלק למישהו. פעוטות בגיל 0-3 אינם יכולים להעיד ולכן הגיע הזמן להתחיל לקדם את הצעת החוק שלי שתחייב הצבת מצלמות בגנים כחלק מקבלת הרישיון."