התכוון למסור מכתבי פיטורים - והותקף: המשטרה עצרה עובד במפעלי ים המלח בחשד שהכה ובעט בשליח שביקש למסור לידיו הזמנה לשימוע. מנכ"ל כיל: "מצפים מיו"ר ההסתדרות לגנות את המעשה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
התקרית האלימה אירעה אמש מחוץ לביתו של העובד בדימונה, לשם הגיע שליח החברה כשבידו מעטפה ובה זימון לשימוע לפני פיטורים. כשהקיש השליח על דלת הבית והציג את עצמו, התנפל עליו העובד מתוך הבית והחל לקלל אותו ולבעוט בו בחוזקה.
השליח הפצוע פונה לבית החולים סורוקה בבאר שבע, כשהוא סובל משברים באגן ובירך. הוא אושפז במחלקה האורתופדית בבית החולים, שם נותח הלילה לקיבוע השברים. "כששכבתי על הקרקע והבנתי שאני לא יכול לקום - הרגשתי חוסר אונים", אמר השליח, איציק דרעי. "במזל החבר שהיה איתי מנע ממנו להמשיך, כי גם אחר כך הוא ניסה".
במקביל, עצרה המשטרה את החשוד בתקיפה. בעקבות האירוע, פנתה גם חברת כיל למשטרה והגישה תלונה נגד העובד. "אנו מצפים מיו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ומראשי הוועדים של העובדים להוקיע ולגנות בחריפות את המעשה", אמר בתגובה מנכ"ל החברה, אבנר מימון. "עליהם לדאוג באופן אישי שמעשים ברוטליים ופליליים שכאלה לא יישנו".
גם באר שבע הצטרפה למאבק
אחרי שבימים האחרונים התקיימו מחאות דומות בדימונה ובערד, בבאר שבע הפגינו הבוקר כ-2,000 בני אדם, בהם רבים מעובדי חברת כימיקלים לישראל, במחאה על משבר התעסוקה בדרום ובראשם כוונת חברת כיל לפטר רבים מעובדיה. למחאת המפוטרים הצטרפו עשרות תושבים, בהם גם מספר עובדי עירייה. המפגינים חוסמים צמתים מרכזיים בכניסה לעיר וקוראים למדינה לעצור את גזירת הפיטורים בקבוצת כיל המאיימת להרחיב את מעגל האבטלה בדרום.
אתמול קיבלו עשרה עובדים ממפעלי ים המלח זימונים לשימוע לפני פיטורים, שהודבקו לדלתות בתיהם. על פי טענת יו"ר מועצת העובדים במפעלי ים המלח, ארמונד לנקרי, לאחר פיטורי 140 העובדים מתרכובות ברום, מנסה ההנהלה לפטר כ-400 עובדים בכמה פעימות ממפעלי ים המלח.
ביום חמישי האחרון פתחו עובדי המפעל בשביתה לאחר שלדבריהם הנהלת החברה לא נענתה לדרישות ההסתדרות והעובדים, ולא הסירה את האיום בפיטורים. עם זאת, בית הדין קרא להם לשוב לשולחן המשא ומתן. כמו כן, בית המשפט הוציא ביום שישי צווי מניעה לוועדי העובדים של כיל שלא לקיים הפגנות מול בית הבכירים. העובדים שובתים זה יותר משבועיים בעקבות שליחת מכתבי זימון לשימוע לפני פיטורים, ואף הקימו אוהל מחאה בסמוך להנהלת המפעל בבאר שבע.