האם מסתובבים בינינו נהגים שלא אמורים להיות על הכביש? מאות שוטרים יצאו לפנות בוקר למבצע מעצרים בכל הארץ של יותר מ-70 חשודים במוערבות בפרשת מרמה חמורה לכאורה העוסקת בחשדות לזיוף ומרמה של מעבר מבחני תיאוריה לנהיגה והוצאת רישיונות נהיגה תוך תשלום שוחד. אחד החשודים: בוחן נהיגה של משרד הרישוי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שוטרי ימ"ר מרכז בפיקוד מפקד המחוז ניצב מוטי כהן יחד עם אנשי יחידת יהלו"ם של רשות המסים ואנשי רשות הרישוי פעלו באופן סמוי בקרב רשת שעסקה במעבר במרמה של מבחני נהיגה גם עיוניים (מבחן התיאוריה) וגם מעשיים ("טסט"), ומצאו, על פי החשד, תעשייה שלמה של הוצאת רישיונות נהיגה תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים ומתן שוחד לאנשי רשות הרישוי.
במהלך החקירה הסמויה עלה חשד כי תמורת כ-5,000 שקלים, התקינו חברי הרשת לנבחן אוזנייה זעירה אלחוטית המחוברת למכשיר סלולרי זעיר המוסלק בשרוול, ובזמן אמת מקריאים לנבחן מרחוק את התשובות הנכונות במבחן התיאוריה. שוטר ששימש כסוכן חשאי, נשלח לחברי הרשת, ותמורת תשלום עבר בהצלחה מבחן תיאוריה ומבחן מעשי.
חברי הרשת נפגשים עם הנבחן לפני כניסתו לבחינה ומסבירים לו את שיטת המרמה, לפיה עליו ללחוש למכשיר הסלולרי שהותקן לו בשרוול, את המילה הראשונה והאחרונה של השאלה. בצד השני של הקו, יושב איש מהרשת עם מאגר השאלות והתשובות, ומקריא לנבחן את התשובה הנכונה. בכדי ליצור מצג שווא של מבחן אותנטי ולא מושלם מדי, נהגו חברי הרשת לשתול שתי תשובות שגויות במענה של הנבחן.
זייפו תעודת זהות
עם התפתחות החקירה הסמויה התברר כי חברי הרשת לא הסתפקו בסיוע במעבר התיאוריה, אלא הפעילו מורי נהיגה ובוחן נהיגה של משרד הרישוי, ותמורת שוחד של למעלה מ-15 אלף שקלים, דאגו גם למעבר מבחן מעשי (טסט) - המבחן שקובע האם אדם יכול לנסוע על הכביש בישראל או לא.
על פי החשד, הרשת מורכבת מ-12 חשודים עיקריים שפעלו לפי תפקיד מוגדר. אחד היה מקריא תשובות, שני מתקין אמצעים סלולריים על הנבחנים, אנשים נוספים היו גובי כספים, מזייפי מסמכים, מאתרי נבחנים ומתווכים למעבר מבחן מעשי. בנוסף, נעצרו מורי נהיגה ובוחן רישוי שעל פי החשד, קיבלו כסף להגשה למבחן מעשי ומעבר בו.
לא רק שהם סייעו לנבחנים לזייף את התשובות, במקרה בו חשבו שהנבחן לא יהיה מסוגל כלל לקרוא את השאלות, זויפו תעודות זהות של הנבחן ונשלחו אנשים מהרשת להיבחן במקומו. המשטרה מאמינה כי עשרות רבות של רישיונות נהיגה הושגו במרמה בסיוע חברי הרשת.
לאחר חקירתם החשודים הובאו לדיון בהארכת מעצרם כשהחשדות העומדים נגדם הם קבלת שוחד, מתן שוחד, זיוף, שימוש במסמך מזויף, התחזות לאחר, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וקשירת קשר לביצוע פשע. בית משפט השלום בפתח תקווה האריך את מעצרם של החשודים: מעצרם של יעקב עזרן בן ה-28 ואלי אביטן בן ה- 37 הוארך ב-13 ימים, החשוד שי אסרף בן ה-26 נשלח ל-10 ימי מעצר, יוסף מחאמיד בן ה-30 ואיציק הרוש בן ה-38 יישארו במעצר תשעה ימים נוספים.
גם ג'מילה גוטי בת ה-31 תישאר במעצר עוד שישה ימים ומעצרו של בנימין נחום בן ה-56 הוארך בחמישה ימים. יחיעם גן-אל בן ה-64 יישאר במעצר יומיים נוספים, וכך גם אליאס חורי בן ה-37. החשודים אברהם ג'אן בן ה-37 ושלומי מור בן ה-41 שוחררו למעצר בית למשך 15 יום.