אירוע הירי בכלא רימונים בפברואר 2014, שהסתיים במותו של האסיר סמואל שיינביין, היה ככל הנראה האירוע החמור ביותר בתולדות שירות בתי הסוהר. בתיעוד דרמטי שהגיע לידי חדשות 2 נראה קרב היריות הקטלני בתוך כותלי בית הסוהר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מספר חודשים לפני התקרית נעצר שיינביין באחת מחופשותיו לאחר שהשתמש בתעודת זהות מזויפת וניסה לגנוב אקדח מאזרח. התנהגותו מאז הייתה חשודה, אבל בשירות בתי הסוהר לא הבחינו בנוריות האזהרה.
בתחילת התיעוד הוא נראה מלווה בסוהר לאחר שהוחלט להעבירו אגף. שיינביין היה נסער, נמלט מהסוהרים שליוו אותו ורץ לקומת הסגל, שם התבצר בשירותים. הסוהרים ניסו לפרוץ את הדלת בבעיטות ובלום ברזל, ואז נורו היריות - שיינביין פתח באש מבעד לדלת.
הסוהרים נמלטו מהאגף, האסירים התבקשו להינעל בתאיהם ושיינביין ירד למטה וירה לעבר הסוהרים. בסך הכל נפצעו שבעה סוהרים ואסיר. אחד מהם באורח קשה מאוד.
בשירות בתי הסוהר מיהרו להזעיק את יחידת מצדה - יחידת העילית של השירות המיועדת לטיפול בהפרות סדר. הפעם נאלצו הלוחמים להתמודד עם אסיר חמוש שירה לעברם. הלוחמים פתחו באש ופגעו בשיינביין, שהוכרע ומת.
החביא את האקדח במשך שנה וחצי
ועדת הבדיקה של המשרד הביטחון פנים אומנם לא הצליחה למצוא ראיות חד משמעיות לאופן שבו הצליח שיינביין להבריח אקדח לכלא, אבל ההערכה היא כי באחת מחופשותיו הדביק אקדח לתחתית רכבה של בכירה בשב"ס. בהמשך אסף את הנשק כשניקה מכוניות של אנשי סגל.
הוועדה חשפה את דרך הפעולה של שיינביין בתוך הכלא. היא מצאה סליק שבו החזיק את הנשק במשך יותר משנה וחצי. בתוך פיר ליד השירותים הם מצאו דלי עם תחתית כפולה שבאמצעותו העביר את הנשק בתוך הכלא באין מפריע. בסליק נמצאו גם אזיקונים ומפתחות לתאים ואגפים שונים, טלפון נייד ומטען.
פרקליטתו של שיינביין, עורכת הדין אורית חיון, סיפרה אחרי הירי כי מרשה טלפן אליה נסער לפני שהתבצר. "ניסינו לפנות לשירות בתי הסוהר בהתראה ולצערי הרב לא נענינו", סיפרה בזמנו. "אני סבורה שאם היינו מקבלים מענה בזמן הנכון, האירוע הזה היה נמנע וסמואל היה היום בחיים".
בשבוע שעבר החליט נציב שירות בתי הסוהר להדיח את מפקד כלא רימונים, את סגנו ושני בעלי תפקידים נוספים בכלא. כנגד 16 בכירי שב"ס יינקטו צעדים מנהליים. כמעט כל נוהלי האבטחה בשב"ס שונו בשל אירועי פברואר 2014 שנחשפים כאן במלוא חומרתם.