גלי בהרב-מיארה, היועצת המשפטית לממשלה, ועמית איסמן, פרקליט המדינה, אישרו אמש (רביעי) למשטרה לזמן לחקירה באזהרה את שר המורשת עמיחי אליהו, ח"כ ניסים וטורי וח"כ לשעבר צבי סוכות על חלקם לכאורה בפריצה לבסיס שדה תימן. השר אליהו וח"כ ניסים ואטורי הצהירו כי לא יתייצבו וטענו: "החקירה פוליטית".

עדיין לא ברור מתי והיכן ייחקרו השלושה, בלהב 433 או במחלק ההונאה של מחוז דרום, שם נחקרת עד כה פרשת הפריצה לשדה תימן, שהתרחשה ביולי שעבר.

השר עמיחי אליהו הגיב בפייסבוק להחלטת היועמ"שית וכתב: "לא אתייצב לחקירה פוליטית. מהיום - אנחנו שומרי הסף של היועמ"שית". ח"כ ואטורי כתב גם הוא: "לא תסתמו לי את הפה. לא אתייצב לחקירה של הדיפסטייט והיועצת המשפטית של כוח קפלן, תצטרכו לגרור אותי באזיקים ממשכן הכנסת".  

ההפגנות התרחשו באופן ספונטני לאחר ששוטרי מצ"ח רעולי פנים הגיעו לבסיס על מנת לעצור את החשודים בהתעללות ומעשי סדום בעציר פלסטיני מעזה. בשלב מסוים החלה הפריצה לבסיס בהובלת נבחרי ציבור, בהם חה"כ צבי סוכות שנראה באחד התיעודים משתחל מעבר לשער הבסיס כשההמון אחריו.

בהמשך אותו ערב התרחשה גם פריצה לבסיס בית ליד, שאליו הובאו החיילים החשודים. שבועיים לאחר מכן, המשטרה ומצ"ח הודיעו כי חקירה נפתחה בנושא. את החקירה מובילה משטרת ישראל בהשתתפות של מצ"ח.

המונים פורצים לבסיס שדה תימן (צילום: AP)
הפריצה לשדה תימן | צילום: AP
עמיחי אליהו בשדה תימן (צילום: שימוש לפי סעיף 27א, חוק זכויות יוצרים)
עמיחי אליהו בשדה תימן | צילום: שימוש לפי סעיף 27א, חוק זכויות יוצרים

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר יום למוחרת הפריצה בישיבה כי "אסור לפרוץ לבסיסים", אך סייג: "אבל גם לא נוקטים באכיפה בררנית ומאפשרים לחסום את קפלן". השר איתמר בן גביר הוסיף: "גם לא מנסים לפרוץ לבית ראש הממשלה".