בבית המשפט המחוזי בתל אביב נמשך משפט הדיבה נגד יוצרי סדרת הדוקו "צל של אמת", ונגד עו"ד ירום הלוי ואדיר חבני, שהגישה אולה קרבצ'נקו המוכרת כא"ק מפרשת רצח תאיר ראדה ז"ל. הבוקר (שלישי) חוקר חבני, שאינו מיוצג על ידי עו"ד ובחר לייצג את עצמו - את מי שגם הייתה בת זוגו.
עם תחילת הדיון ביקשה קרבצ'נקו שלא יווצר מגע בינה לבין חבני בזמן שהשני מציג לבית המשפט מוצגים במסגרת החקירה. חבני הקריא לתובעת קטעים מתוך שירים שלכאורה כתבה וטען בין היתר שהיא "שקרנית", וכי אחד מהשירים הוא "הודאה ברצח". קרבצ'נקו ענתה על חלק מהטקסטים כי אינה זוכרת או יכולה לזהות את כתיבתה, בין היתר מכיוון שעבר זמן רב. על פרשנויות שונות שנתן חבני לכתיבה ענתה: "אתה מפליג בדמיון, גם אם כתבתי את זה אין קשר".

חבני המשיך להתעקש, ציטט מתוך הטקסט והטיח בפני קרבצ'נקו: "אני אומר לך את מדברת פה על גופה". בתגובה היא ענתה: "תשמע זה שיר מופשט - אבל אני לא מדברת על גופות". חבני המשיך לצטט, קרבצ'נקו התעקשה: "אתה מרחיק לכת".
בהמשך, הציג חבני תמונות של השניים מהשנים שבהם היו בני זוג, ושאל את קרבצ'נקו אם היא לובשת את מכנסי הדגמ"ח שלו. קרבצ'נקו השיבה שהיא לא יכולה לאשר את זה, אבל כן מאשרת הייתה לובשת בגדים שלו בעבר. "חיינו כבעל ואישה והיה ארון בגדים משותף, לא יכולה לאשר שהבגד בתמונה שייך לך דווקא".
את תביעת הדיבה על סך 5.4 מיליון שקלים הגישה קרבצ'נקו בעקבות התבטאויות פומביות בתקשורת וברשתות החברתיות לכאורה, ולא בעקבות תוכני הסדרה עצמה. בין ההתבטאויות שצוינו בכתב התביעה נמצאת אמירה של אחד מיוצרי הסדרה, ארי פינס, מ-2016, שטען כי "א"ק ניסתה לרצוח מישהו בזמן שהייתה במעצר בית". התבטאות של יוצר נוסף, יותם גנדלמן, מ-2018 ולפיה "אפשר לומר בוודאות די ברורה שא"ק רצחה את תאיר ראדה", מצוינת גם היא.
בעדותה של קרבצ'נקו בבית המשפט, אמרה: "נהרסו לי החיים, עשו לי משפט-עם ואני עומדת כאן על החיים שלי. הכסף חשוב בשביל השיקום שלי - אבל גנבו לי את החיים במשך 10 שנים".

התביעה כוללת גם טענות להפרת זכויות יוצרים וזכויות מוסריות בעקבות שימוש בציוריה של קרבצ'נקו ללא רשותה. על התבטאויותיה ברשתות החברתיות תחת הכינוי "בולי עץ", אמרה קרבצ'נקו: "מצטערת שהתבטאתי ככה".
במהלך אחד הדיונים שהתנהלו בשנה האחרונה, הוצג בפני קרבצ'נקו ציור של צעירה מבתרת גופה של צעירה אחרת. בתגובה אמרה התובעת: "זה ללא ספק ציור שלי, הדמות בציור דומה לי, לא זוכרת אם הייתי תחת התקף פסיכוטי בעת הציור, אבל זה היה לפני הרבה שנים ואינני זוכרת אם זה היה לפני או אחרי הרצח של תאיר".
סדרת הדוקו אותה יצרו פינס וגנדלמן "צל של אמת" שודרה בשנת 2016. היוצרים העלו כביכול תהיות והציפו סימני שאלה על פרשת רצח ראדה. חבני, שצולם לסדרה בזהות חסויה תחת ראשי התיבות א"ח, סיפר כי כבר בשנת 2012 העיד במשטרה כי קרבצ'נקו התוודתה בפניו שרצחה כביכול את ראדה.
תגובות