בית המשפט השלום בירושלים האריך הערב (שבת) ב-5 ימים את מעצרו של אייל יפה, פעיל המחאה החשוד בביצוע מעשה מגונה בלוחמת מג"ב בהפגנה מול הכנסת. הוא חשוד גם בעבירות אמל״ח, לאחר שבביתו אותרו אמצעי לחימה: רובה קלצ'ניקוב, רובה קראבין, רימון הלם ישן שפג תוקפו, מחסניות ומאות קליעים.



הסרטון מהאירוע צולם ביום שלישי האחרון, בהפגנה מחוץ למשכן הכנסת, כשכוחות משטרה ולוחמי משמר הגבול פינו מפגינים שחסמו את הכביש. בהודעת המשטרה אתמול נכתב כי המפגין החשוד נצמד אל מאחורי גופה של לוחמת מג"ב, "וזאת למשך זמן ממושך עד להתערבות לוחמת מג"ב נוספת שהדפה אותו מקרבתן". בשיחה עם N12, אמר המפגין שתועד: "הסרטון שהופץ מבושל לחלוטין. ניגשתי לעזור למפגינים שפונו על הרצפה ודחפו אותי".
עו"ד גונן בן יצחק, סנגורו של יפה, אמר כי "בימים האחרונים היינו עדים להתנהלות מדאיגה ביותר מצד משטרת ישראל והשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, בכל הנוגע למעצרו של מרשי. אנו מוחים בתוקף על האופן שבו השר בן גביר התערב באופן בוטה בהליך החקירה, חרץ את דינו של מרשי בטרם נחקר, וסימן לחוקרים את 'התוצאה המקווה'. זו התערבות פסולה בהליכי אכיפת החוק והפיכתם לכלי פוליטי".
תגובות