בבית המשפט המחוזי בירושלים החלה הבוקר (חמישי) עדותו של ראש המוסד לשעבר, תמיר פרדו מטעם התביעה. פרדו נקרא לתת עדות כדי לשפוך אור על הסיבה לכך שמילצ'ן קיבל ויזה בסיוע ראש הממשלה. לאחר סיום עדותו, תחל ההגנה לזמן את עדיה, כשהראשון בהם הוא ראש הממשלה נתניהו בעצמו, שיעלה על דוכן העדים ב-2 בדצמבר.
על פי כתב האישום, נתניהו סייע לארנון מילצ'ן בהארכת הויזה שלו לארצות הברית. טענת ההגנה הייתה שהענקת הויזה למילצ'ן נעשתה מפני שהוא סייען של המוסד התורם תרומה משמעותית לביטחון המדינה. בעדות בבית המשפט אמר פרדו שמילצ'ן מעולם לא ביקש את עזרתו בנוגע לחידוש הויזה וכי "מילצ'ן מעולם לא עסק בדבר הקשר לנושאי ביטחון ישראל, לא בארצות הברית ולא במקומות אחרים".
עו"ד אלון גילדין תשאל את פרדו מטעם התביעה. במהלך החקירה, שאל גילדין באיזה מידה נתקל ראש המוסד לשעבר בבקשת מצד ראש הממשלה שנגעו בארנון מילצ'ן, על כך ענה פרדו: "אף פעם". עו"ד גילדין שאל מתי לראשונה שמע פרדו על הקושי של מילצ'ן עם הויזה שלו לארצות הברית, והאם התבקש לעשות משהו בעניין. פרדו סיפר כי "באחת הפגישות שלי עם מר מילצ'ן, הוא סיפר לי כדרך אגב שיש לו בעיות עם הויזה, ושום מילה מעבר לכך, הוא לא ביקש ממני שום דבר. אני לא דיברתי עם ראש הממשלה נתניהו אף פעם על ארנון מילצ'ן. השם שלו גם לא עלה בשום אירוע לאורך כל שנות תפקידי".
את החקירה הנגדית ניהל עו"ד עמית חדד, פרקליטו של ראש הממשלה נתניהו. חדד שאל את פרדו על הספר שכתב, "מר הפקרה" ושאל מדוע חוקרי המשטרה לא חקרו את פרדו בתחנה, אלא הגיעו אליו למשרד. ראש המוסד לשעבר הגיב: "היה טלפון, אני לא זוכר ממי והוא ביקש להיפגש בלי לומר על מה. הגיעו שניים או שלושה אנשים שאני לא זוכר את שמותיהם".
עו"ד חדד המשיך בחקירת פרדו: "נשאלת על יוסי כהן. זו הייתה יוזמה שלך לדבר עליו?". ראש המוסד לשעבר השיב בשלילה לשאלת עורך הדין של ההגנה, שהגיב בשאלה: "כלומר, לא העלית את הדבר הזה מיוזמתך, אלא כתשובה לשאלות החוקרים". פרדו ענה כי הוא אינה זוכר כל שניה במהלך התשאול, ומיד לאחר מכן תקף עו"ד חדד והזכיר לו את חובת הסודיות שלו, כלפי אנשים שלא קיבלו סיווג.
פרדו ענה לעורך הדין חדד ואמר לו כי "כל מה שעלה במסגרת השיחות עם החוקרים לא היה חסוי. סייען של המוסד מוגדר סייען לנצח. מי שהיה סייען בשנות ה-60 וה-70 של המוסד נקרא סייען, למרות שהוא לא נותן שירותי סיוע. ישנם אנשים בני 90 שחסיונם נשמר".
עורך הדין חדד שאל את פרדו על כך שפקפק בהוראה על תקיפה באיראן שקיבל מראש הממשלה, והתייעץ עם מאיר דגן למרות שלא היה בתפקיד רשמי. פרדו ענה כי הוא התייעץ לא רק עם דגן, אלא עם אנשים נוספים. חדד אמר לפרדו כי עשה זאת ללא ידיעת נתניהו ושאל אותו האם הוא שיתף את דגן בפקודה שקיבל מנתניהו, על כך הגיב פרדו בנחרצות: "לא הייתה שום פקודה, אני מצטער אדוני אתה לא יודע על מה אתה מדבר".
"אחרי שהתייעצת עם מאיר דגן הוא הלך להתראיין בתוכנית תחקירים אמריקנית", עימת חדד את ראש המוסד לשעבר עם מעשיו של דגן. "בתוכנית אמר כי תקיפת איראן כעת הייתה טעות". עו"ד חדד פנה לאחר מכן לשופטים ואמר כי הוא רוצה להראות את הקשר הלא מוצלח שהיה בין ראש המוסד, תמיר פרדו, לבין ראש הממשלה בזמן כהונתו.
ראש המוסד לשעבר ענה לעורך דין חדד על דבריו, וסתר את הטענה כי בינו לבין נתניהו הייתה מערכת יחסים לא טובה: "ביני לבין ראש הממשלה הייתה עבודה משותפת מלאה, לשביעות רצונו של ראש הממשלה במשך חמש שנים. אתה יכול לצפות בטקס סיום התפקיד שלי ולצטט משם. אם לא היו בינינו יחסי אמון - לא הייתי נשאר בתפקיד".
עורך הדין של ההגנה ביקש מפרדו שיספר על טענתו כי ראש הממשלה רצה להאזין לו. על כך ענה ראש המוסד לשעבר: "במהלך שירותי כראש המוסד הגיע אדם שאמר שהייתה בקשה לבצע האזנות לראש המוסד".
עו"ד חדד שאל את ראש המוסד לשעבר האם נתניהו סייע לדגן לקבל כבד, על כך ענה פרדו שהוא לא יודע. בעקבות תשובתו, חדד אמר "זה מטריד כי אתה עמדת בראש ארגון הביון הרציני ביותר שיש לנו. לא צריך להיות בארגון ביון כדי לראות שדגן אמר בראיונות שנתניהו סייע לו".
עורך הדין של ההגנה שאל האם ארנון מילצ'ן קיבל הארכת ויזה לארצות הברית, בגלל תרומתו או למוסד. פרדו ענה כי "המוסד לא מסייע בנושא של ויזה לארצות הברית. זה לא ראוי שהמוסד יבקש עבור אדם ויזה בגין היותו סייען - זה יהיה רק לרעתו".
במהלך התשאול, ראש המוסד לשעבר אישר כי נפגש עם ארנון מילצ'ן בביתו שנמצא במושב בית ינאי, והזמין אותו למסיבת הפרידה בסיום התפקיד, אליה הגיעה גם העוזרת האישית של מילצ'ן, הדס קליין. עו"ד חדד שאל האם הוזמנו סייענים של המוסד למסיבת הפרידה, ראש המוסד לשעבר ענה: "חיובי".
לפני סיום הדיון, אמר ראש המוסד לשעבר פרדו בנחרצות: "בתקופה שלי כראש מוסד, וגם בתקופות קודמות מילצ'ן לא עסק בשום דבר שקשור בנושא ביטחון מדינת ישראל - ודאי שלא בארצות הברית ולרבות במקומות אחרים. אני חושב שארנון מילצ'ן הוא אדם שהיו לו זכויות בעבר למדינת ישראל".