כתב אישום חמור הוגש היום (שני) נגד עדן דבס, תושב רמת גן בן 30, בגין מגע עם סוכן חוץ איראני. על פי כתב האישום, שהוגש על ידי פרקליטות המדינה, דבס ביצע עבור הסוכן האיראני משימות שונות בתמורה לתשלום במטבעות קריפטו. דבס נעצר במסגרת פעילות סיכול משולבת של היחידה הארצית לחקירות בין-לאומיות (יאחב"ל) בלהב 433 והשב"כ.
דבס הדפיס ותלה מודעות וכרזות המעודדות הפיכה צבאית, וקידם קבוצת טלגרם שפעלה לגייס אזרחים ישראלים נוספים לעבודה מול סוכנים איראנים. על פי כתב האישום, בארבעת החודשים האחרונים היה הנאשם בקשר עם גורם מטעם המודיעין האיראני, שיצר איתו קשר באמצעות טלגרם. הסוכן הציג עצמו כאיראני והציע לנאשם לבצע משימות שונות.
הנאשם ביצע את המשימות שקיבל תמורת תשלום גבוה, תוך הבנה כי הוא פועל מול סוכן מטעם מדינת אויב. במהלך תקופת הקשר ביניהם הורה הסוכן כמה פעמים לנאשם להקפיד ולוודא כי שיחותיהם יישמרו בסוד ולפעול בחשאי כדי שלא יתגלה ולא ייתפס.
על פי העולה מכתב האישום, דבס תלה, לבקשת הסוכן, כרזות ברחבי המדינה בקריאה לבצע הפיכה צבאית, ופעל בקבוצת טלגרם בשם "צבא העם" שמטרתה הייתה לגייס אזרחים נוספים, לצלם תמונות, לבצע שליחויות ועוד. בחלק מהמקרים תיעד הנאשם את המעשים עבור הסוכן כ"הוכחה" לביצועם על ידו לטובת קבלת התשלום. כמו כן, הורה הסוכן לנאשם לרכוש טלפון מבצעי וכרטיס סים ייעודי, לרכוש פאה, כפפות וכובע וכן, בשלב מסוים, למחוק את כל ההתכתבויות ביניהם.
לאורך תקופת ההתקשרות ביניהם ניהל הנאשם משא ומתן עם הסוכן האיראני שלו על גובה התשלום, ובסך הכול קיבל לידיו סכום של 12 אלף דולר במטבעות קריפטו. כתב האישום נגדו כולל גם אישום נוסף בגין החזקת סמים מסוגים שונים שאינם לשימוש עצמו, כמו MDMA, קוקאין ועוד.
במקביל לכתב האישום, הגישה הפרקליטות נגד דבס גם בקשת מעצר עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, ובה נטען: "המשיב ניהל קשר עם גורם מודיעין ממדינת אויב, ובמסגרת קשר זה סייע לה במלחמתה נגד מדינת ישראל, בין היתר בכך שתיעד, עבור הסוכן, כרזות בעלות אופי מסית ומפלג במרחב הציבורי הישראלי, ואף בכך שסייע בקידום קבוצת טלגרם ייעודית שהופעלה כפלטפורמה לגיוס סוכנים נוספים. מסוכנותו של המשיב מתעצמת נוכח העובדה שמעשיו בוצעו בעיצומה של מלחמה, על כל המשתמע מכך".
ממשטרת ישראל נמסר: "בתקופה מורכבת זו, שבה מבוצע שימוש במרחב הדיגיטלי למטרות הפחדה, העברת מסרים או קידום פעילות טרור במסווה פעילות תמימה, אנו ממליצים לציבור לגלות ערנות ביחס לפניות מגורמים שאינם מוכרים, ולהימנע ממסירת פרטים אישיים ומפתיחת קישורים ממקורות שאינם מזוהים. חלק ניכר מהאזרחים הישראלים שקיבלו פניות חשודות במקרה הזה נמנעו מלענות להן ואף התריעו עליהן לפני הגורמים הרלוונטיים".