בשיחה שהתקיימה הבוקר (חמישי) עם N12, מתאר ג'ונתן פולארד את תנאי כליאתו ומסביר מדוע הוא תומך בשחרורו המוקדם של האדם שהורשע ברציחת משפחת דוואבשה, עמירם בן אוליאל. "זה מאוד מוכר, ביליתי 7 שנים בקופסה כמו זו, מאה חמישים מטר מתחת לקרקע", שיתף פולארד, "הייתה לי את היכולת לשרוד משום שהקדוש ברוך הוא הציל אותי. הוא זה שנתן לי את הכוח לשאת בעינוי הזה".
דעתו של פולארד והסנטימנט כלפי בן אוליאל אינם מסתכמים במילים. המרגל לשעבר הצטרף לאחרונה למטה פעילים שנאבק לשחרורו של המורשע ברצח. היום מצאנו אותו ב"תא כלא" שהקימו במטה, שמבקש להמחיש את מה שהם מכנים "תנאי המאסר הקשים שלו".
"אני יודע שההודאה שלו הושגה באמצעות עינוי", טען פולארד וחווה את דעתו על תהליך החקירה שנעשתה: "אנשים יגידו הכול כדי להפסיק את העינוי. זה כמו סיר לחץ והוא התוודה על פשע שהוא לא עשה. הראיות האלה לא קבילות". מבחינת פולארד, השיטות שננקטו בחקירה אינן ההיבט החמור היחידי. לטענתו, ישנן ראיות - שהוצגו שעל בסיסן ברור שבן אוליאל לא זה שביצע את הפשע, אך הוא לא פירט בשיחתנו מה הן.
הפיגוע בכפר דומא, שבו נשרפו למוות סעד וריהאם דוואבשה לצד בנם בן השנה וחצי, התרחש לפני 8 שנים. בית המשפט המחוזי אמנם פסל הודאות שנגבו מבן אוליאל תחת עינויים, אבל הודאות אחרות ברצח שנגבו ממנו לאחר מכן קיבלו תוקף משפטי. על סמך ההודעות ה"מאוחרות" בן אוליאל נידון ליותר משלושה מאסרי עולם.
בשל פשעיו, בן אוליאל מוחזק כיום בתא המבודד באגף השמור בכלא אשל. על אף חומרת פשעיו, הקריאה להקלה בתנאי מאסרו זכתה לתמיכה גם משרים ומחברי קואליציה. פולארד, שתומך גם הוא בקריאה, כאמור - תיאר את האמפטיה הרבה שהוא חש כלפיו: "אני יודע איך הוא מרגיש שמתייחסים אליו כך, כלוא כמו בכלוב. אני מבין את כל זה, כי חוויתי את זה בעצמי במקרה שלי".
על אף שפולארד מאמין ב"עוצמה" שבן אוליאל חף מפשע, לדבריו, הוא עדיין חושב שבסוף בית המשפט הוא זה שצריך להכריע בנושא. בשנה שעברה שופטי בית המשפט העליון דנו בערעור שהגיש בן אוליאל, שטען שההודאה הוצאה ממנו בעינויים וקבע נחרצות שאין ספק שהוא זה שביצע את המעשה. למרות זאת, במטה המאבק לא מתכוונים לוותר ומתכוונים להמשיך במאבקם למענו במטרה להקל על תנאי מאסרו.