פרסום ראשון: היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הודיעה היום (שני) לפרקליטי נתניהו כי היא מתנגדת להצעה להפנות את תיקי האלפים לגישור פלילי. זוהי למעשה החלטה צפויה של היועמ"שית, שהסתייגה מלכתחילה להליכה לגישור מתוך מחשבה שגישור פלילי יעצור את המשפט לפרק זמן ממושך - וסיכוייו להצליח לא גבוהים.
פרקליטו של שאול אלוביץ', ז'אק חן, הוא שהעלה בעבר את ההצעה לפנות לגישור פלילי במהלך דיון טכני. השופט עודד שחם, אחד משופטי ההרכב, הציע למדינה לבחון את האפשרות לפנות להליך גישור. לבקשת הסניגורים בתיק, בהמשך נפגשה בהרב-מיארה עם פרקליטי אלוביץ' ופרליקטיו של נתניהו בן צור ועמית חדד, ולאחר מכן לפגישה נפרדת עם נווית נגב פרקליטתו של נוני מוזס.
הסנגורים ניסו לשכנע את היועמ"שית להסכים לגישור, ובהרב-מיארה הבטיחה לשקול את המהלך - אולם היום כאמור הודיעה לבית המשפט ולצדדים כי היא מתנגדת לעצירת המשפט ולהפניית הצדדים לגישור פלילי.
גישור פלילי הוא הליך שכיח בתיקים פליליים, ובו מופני הצדדים לדיון מקוצר ומתומצת בפני שופט חיצוני ולא למי מהיושבים בתיק. בהמשך השופט שומע את הצדדים עובר על הראיות ומציע לשניהם הצעה להסדר טיעון.
בין ראש הממשלה נתניהו והיועצת המשפטית לממשלה בהרב-מיארה קיימת מחלוקת ארוכת ימים, שאף הובילה לקריאות רבות בקואליציה לפיהן יש להעבירה מתפקידה. בחודש פברואר האחרון הגישה היועמ״שית את חוות דעתה לראש הממשלה בנימין נתניהו, והבהירה כי עליו להימנע מהתערבות בקידום המהפכה המשפטית בשל "חשש סביר לניגוד עניינים על רקע ענייניו האישיים הנוגעים למשפט שבו הוא נאשם".
בהודעתה הבהירה היועמ"שית: "יישום המגבלות שנקבעו בפסק הדין של בג"ץ מוביל לכלל מסקנה כי עליך להימנע במסגרת תפקידך כראש הממשלה ביוזמות הנוגעות למערכת המשפט, במסגרת המהלך המכונה 'הרפורמה המשפטית'". גורמים בליכוד כינו את מכתב היועמ"שית "החלטה חצופה".