התביעה המשטרתית הגישה כתב אישום נגד אישה בת 50 מכיוון ש"תפסה לבן זוגה בחולצה ומשכה אותו". מדובר באישה עם נסיבות חיים קשות ומצב כלכלי ירוד, שבמשך כשנה וחצי עמד נגדה כתב אישום פלילי בשל האירוע הפעוט.
בכתב האישום שהוגש צוין: "הנאשמת תקפה את בן זוגה שלא כדין בכך שתפסה אותו בחולצתו ומשכה אותו". התביעה המשטרתית ייחסה לה עבירת תקיפה של בן זוגה. רק כשנה וחצי לאחר הגשת כתב האישום גובש הסדר טיעון שבו השופט התחשב בנסיבות חייה וברף הנמוך של העבירה, וגזר עליה מאסר על תנאי.
להגשת כתב אישום נגד אדם יש השלכות כלכליות קשות, לצד כתם מוסרי. כמו כן, יש לציין כי בתי המשפט מתקשים גם כך לעמוד בעומס הכבד ונדרשים לטפל באירועים מינוריים - שכלל לא ברור מה החשיבות הציבורית שלהם, או אם מתאימים להליך הפלילי.
עו"ד יעל דרבי, שייצגה מטעם הסניגוריה הציבורית: "מדובר באישה שחייה בזוגיות מורכבת עם ריבוי תלונות הדדיות. אנו סבורים שהפתרון לבעייה הזוגיות אינו ההליך הפלילי, אלא התערבות סוציאלית. לאחרונה בני הזוג נפרדו ומאז לא היו אירועים נוספים".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "משטרת ישראל מייחסת חשיבות רבה לעבירות אלימות בכלל ואלימות במשפחה בפרט. במקרה זה, כתב האישום הוגש לאחר בחינת מכלול שיקולים, אשר מפאת צנעת הפרט לא נוכל לפרטם. נדגיש כי נסיבות ביצוע העבירה הובאו בחשבון במסגרת עמדת התביעה לעונש, אשר אומצה על ידי בית המשפט בגזר הדין".