ערעור המדינה התקבל חלקית: בית המשפט המחוזי לנוער בירושלים הפך היום (חמישי) את הכרעת הדין בנוגע לארבעה מתוך חמישה קטינים שהשתתפו ב"חתונת השנאה" שהתקיימה בפברואר 2015 – והרשיע אותם בהסתה לאלימות. זיכויו של הקטין החמישי נותר על כנו מחמת הספק.
בפסק הדין נכתב כי "המשיבים ידעו בזמן אמת אודות הרצח בדומא והבינו שהתמונות שהונפו בחתונה היו של בני המשפחה שנשרפו חיים בדומא. נקבע כי משיבים אלה היו מודעים לתוכן המסית ולאפשרות הממשית לכך שהדבר יוביל לעשיית מעשה אלימות, ולכל הפחות עצמו עיניהם מפני אפשרות ממשית זו".
בית המשפט פירט את נסיבות המקרה, שכללו את השחתת התמונות של בני משפחת דוואבשה באמצעות דקירה בסכין ושריפה על ידי בקבוקי תבערה, וכן הנפת שלט עם הכתובת "נקמה" והנפת כלי נשק, וקבע כי "מעשים בוטים אלה בוצעו במהלך ריקודים נלהבים למשמע שני שירים שתוכנם קשור בנקמה. והכל במועד נפיץ ורגיש, ובנוכחות קהל הכולל צעירים רבים שעלולים היו להיות מושפעים מהתוכן המסית. בכך התקיימו יסודותיה של עבירת ההסתה לאלימות".
בארגון "חוננו" תקפו את ההחלטה: "בית המשפט הסיג אותנו כחברה אחור למצב שבו ילדים שעשו מעשה קונדס מטופש בחתונה פרטית עומדים לדין ומורשעים בתום הליך משפטי ממושך ואילו אלפים שמחלקים סוכריות אחרי פיגועים וחוגגים במסגדים כשיהודים נרצחים - מסתובבים בינינו חופשי".
עורך הדין דוד ברהום, שייצג מטעם הסניגוריה הציבורית את אחד הקטינים שהורשעו, מסר: "זהו פסק דין חריג עד מאוד בנוף פסקי הדין בישראל, משום שהוא חורג מהכללים הרגילים לפיהם ערכאת הערעור לא מתערבת במסקנות שמבוססות על אמון בגרסת עדים ונאשמים. הרי בית המשפט לנוער "הסתכל בעיניים" לכל נאשם ומצא שגרסתו נכונה, ואם כך לא ברור כיצד ומכוח מה הפך את הכרעת הדין ומדוע תיק זה כה שונה מתיקים רבים אחרים בעבירות חמורות יותר. כאשר מדובר בתיק שמתנהל כבר 7 שנים, והנאשמים שהיו קטינים כבר בגרו ונעשו לאנשים בוגרים ונשואים ועתה צריכים להידון שוב בעניין העונש בבית המשפט לנוער - פסק הדין של בית המשפט המחוזי הוא לא פחות מאבסורד".
עו"ד אברהם כהן, שייצג מטעם הסניגוריה הציבורית את הקטין שזוכה בפרשה, בירך: "בית המשפט קיבל את טענות הקטין כי לא היה לו היסוד הנפשי לקיום העברה ההסתה באלימות. אנו מברכים על ההחלטה, יחד עם זאת המשכות ההליך המשפטי במשך למעלה משבע שנים פגעה קשה בקטין ובשגרת חייו ובכלל זה הסירוב של צה"ל לגייס אותו".
מהפרקליטות נמסר: "בית המשפט המחוזי קיבל היום את עמדתנו והרשיע ארבעה מתוך חמישה נאשמים בעבירות הסתה לאלימות ולטרור בפרשה שכונתה בתקשורת "חתונת השנאה". אנו סברנו כי אירוע החתונה שכלל, בין היתר, שירה וריקוד תוך הנפת שלטים עליהם הודבקו תמונותיהם של בני משפחת דוואבשה, דקירת התמונות באמצעות סכינים, שריפתן באמצעות בקבוקים דמויי בקבוקי תבערה, הנפת שלט "נקמה", הנפת כלי נשק ודריכתם, מהווים עבירה פלילית חמורה של הסתה ותמיכה במעשי אלימות וכי מדובר במעשים שיש להוקיעם, גם כשמדובר בקטינים".
בשנת 2021 זיכה בית משפט השלום את חמשת הקטינים שהואשמו ב-2016 בהסתה לאלימות בפרשת "חתונת השנאה". האישום הגיע לאחר שבמהלך חתונה שהתקיימה באולם בירושלים בפברואר 2015, הונפו שלטים - ועליהם התנוססה תמונת התינוק עלי דוואבשה מדומא שנרצח בפיגוע השנאה בדומא.
לפני החתונה, שנערכה בפברואר 2015, הודפסו תמונותיהם של בני משפחת דוואבשה סעד, ריהאם ועלי כפי שפורסמו בכלי התקשורת לאחר הפיגוע בכפר דומא, תמונה של התינוק עלי ותמונת הכתובת "נקמה". התמונות הודבקו על קרטונים וחוברו להם קרשים כך שניתן יהיה להניפם כשלטים בחתונה. במהלך החתונה שר אחד הנאשמים, סיני תור מרמת השרון, את השיר "יבנה המקדש". סיני תור הוסיף לשיר מלים ואמר פעמיים "ישרף, ישרף המסגד" וכן "יתפוצץ, יתפוצץ המסגד". במהלך השמעת השיר, רקד אחד הנאשמים, דניאל צבי משה פינר מכפר תפוח, כאשר כתוב על חולצתו "אין ערבים אין פיגועים" והניף בידו חולצה צהובה ועליה סמל תנועת "כך".