שר הפנים ושר הבריאות חה"כ אריה דרעי התייחס היום לעתירה והגיב על עמדת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, לאחר שזו הודיעה רשמית כי היא מתנגדת למינויו של יו"ר ש"ס לשר. ההתייחסות של דרעי מגיעים לקראת הדיון בבג"ץ מחר בעתירה נגד מינויו.

"ראשית, אני מברך על תגובת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, שהתפרסה על עשרות עמודים שהפריכה את הטענות הכוזבות שנשמעו נגדי בשבועות האחרונים, לפיהן הולכתי שולל את בית המשפט", פתח דרעי את דבריו. "היועצת המשפטית מאשרת בתשובתה כי מעולם לא התחייבתי לפרוש מהחיים הפוליטיים לצמיתות וכי לא הפרתי את הסדר הטיעון ולא הולכתי שולל את בית משפט השלום בהתפטרותי מהכנסת ה-24", הוא הדגיש.

גלי בהרב מיארה, אריה דרעי (צילום: פלאש 90)
דרעי: "מעולם לא התחייבתי לפרוש מהחיים הפוליטיים" | צילום: פלאש 90



"אני בוטח בבורא עולם, מאמין וסומך על בית המשפט העליון בירושלים שיתכנס מחר בהרכב מורחב של 11 שופטים, שישמע את קולם של למעלה מ-2 מיליון אזרחי ישראל ובכללם 400 אלף מצביעי ש"ס שרוצים לראות אותי שר בממשלת ישראל", המשיך דרעי.

"אני סמוך ובטוח שבית המשפט העליון יאפשר לי להמשיך ולפעול לצמצום הפערים בחברה וישים קץ למסע הרדיפה כנגדי וכנגד בני משפחתי שנמשך כבר למעלה מ-6 שנים", אמר דרעי. "שנים מייסרות של חקירות קשות שלי ושל קרובי משפחתי, שנים של חשדות כבדים כנגדי שכדברי היועץ המשפטי לשעבר ד"ר אביחי מנדבליט, 'ההר לא הוליד אפילו עכברון'".

 היועמ"שית בהרב-מיארה הגישה היום את עמדתה הרשמית לבג"ץ, לפיה לא תגן על מינויו של דרעי בשל הרשעתו בעבירות מס. "עמדת היועצת המשפטית לממשלה היא שיש לדחות את העתירות בעניין זה", נמסר מטעמה. היועמ"שית נימקה זאת בכך שהאופן שבו פותחה בפסיקה האפשרות לפסול חוקי יסוד, אינה מאפשרת לבית המשפט להתערב בתיקונו.

גלי בהרב מיארה, היועצת המשפטית לממשלה (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
גלי בהרב מיארה, היועצת המשפטית לממשלה | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

עוד הוסיפה כי "התיקון לא נועד לפתור בעיה כללית, אלא לשנות את התוצאות החוקיות של הרשעה פלילית על כהונה של שר, ולאפשר לחבר כנסת מסוים, שהורשע בדין, להתמנות לתפקיד שר, מבלי שתיבחן שאלת הקלון על ידי יושב ראש ועדת הבחירות".

בנושא סבירות מינויו של דרעי לתפקיד שר הפנים ושר הבריאות, כתבה: "לפי פסיקת בית המשפט העליון - המסקנה הברורה בנסיבות העניין היא כי מינוי דרעי לשר חורג באופן קיצוני ממתחם הסבירות ודינו בטלות". עוד ציינה כי לקחה בחשבון נתונים חשובים נוספים, ביניהם העמדה כי "קלון שדבק במעשיו של דרעי".

בנימין נתניהו, אריה דרעי (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
ראש הממשלה טען שיש לאפשר את מינוי דרעי | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

העתירה שהוגשה נגד המינוי תידון מחר בהרכב מורחב של 11 שופטי בית המשפט העליון, ובאופן חריג רה"מ בנימין נתניהו יוכל למנות עורך דין שייצגו בדיון. ראש הממשלה מצדו טען שיש לאפשר את מינוי דרעי לשר שכן מדובר ב"נסיבות חסרות תקדים". בדבריו נרשם: "השיקול המרכזי שצריך להנחות את ראש הממשלה הוא השבת היציבות השלטונית, ובנסיבות העניין אין כל דרך להביא ליציבות שלטונית ללא מינויו של מנהיג סיעת ש"ס הרב דרעי כשר".