ניידות ושוטרים נפרסו ברחבי שכונת ג'ואריש שברמלה אחרי חיסולו של "הבורר" עלי ג'רושי, שנורה הלילה (בין חמישי לשישי) למוות בפתח מסגד. חקירת הרצח הועברה ליחידה המרכזית של משטרת מחוז המרכז, שם חוששים שהחיסול יוביל לנקמה. מפקד משטרת מחוז המרכז אבי ביטון כינס הערכת מצב בעקבות הרצח והחוקרים יבחנו איך חמקה מעיניהם התוכנית לחסל דמות כה בכירה בעולם הפשע. החיפושים אחר מבצעי החיסול נמשכים וצו איסור פרסום הוצא על כל פרטי החקירה.
הרקע לחיסול יכול להיות סכסוך בתוך המשפחה או סכסוך עם ארגוני פשיעה אחרים. ברגע שנודע לשר לביטחון לאומי בן גביר על החיסול, הוא הודיע כי בכוונתו לבקש מראש הממשלה לזרז את עניין הכנסת שב"כ במלחמה של ארגוני הפשיעה.
במשטרה הבינו לפני 4 שנים שהם לא מצליחים להתמודד עם המשפחה האלימה, החזקה והמסוכנת, שמגלגלת סכומי עתק של מיליארדי שקלים כתוצאה מהפשיעה. "גילינו שהם מעורבים בכול - אם זה תיקי אלימות, אם זה תיקי סחיטות, אם זה הלבנות כספים, אם זה עבירות בארץ, אם זה עבירות בחו"ל ואם זה מיקור חוץ", סיפר רב-פקד דוד בנו מימ"ר מרכז בריאיון ב"המהדורה המרכזית". "החלטנו שעכשיו אנחנו תוקפים את העבריין ולא את העבירה".
בעקבות הצורך להתמודד עם האתגר שמציבה משפחת ג'רושי, במשטרה החליטו לשנות את השיטה, ולפעול להטלת עונש המקסימום על כל עבירה שמבוצעת על ידי בני המשפחה, כולל העבירות הקלות ביותר בספר החוקים. המשטרה גילתה ששיטה זו מסייעת לה לתפוס לאחר מכן גם את האחראים לפשעים חמורים – דוח תנועה תמים הוביל למעצר של חשוד בהטמנת מטען חבלה רב עוצמה שהתפוצץ. לפני כמה שנים, ספק רב אם המשטרה הייתה מקשרת בין הפיצוץ לבין החשוד. אבל בעקבות השיטה החדשה בלשי ימ"ר מרכז עצרו את החשוד, והוגש נגדו כתב אישום חמור.
במספר פשיטות על מתחמי המשפחה, המשטרה החרימה עשרות רכבי יוקרה ששווים מוערך בשוק במיליוני שקלים, וחקרה את חלק מבני המשפחה בחשד לעבירות מס. "הם צריכים לבוא ולהסביר איך הם נוסעים בכזה רכב, מאיפה ההכנסות שלהם, מה הם מוציאים, כמה הם מרוויחים בחודש", מסביר פקד עמרי גריידי.
עשרות אנשי ג'רושי נמצאים בין כותלי הכלא, אבל בצד ההצלחה של המשטרה נראה שהארגון ממשיך לפעול. כך קרה לפני כשלושה חודשים בתחנת דלק בכניסה לאזור - חוליית מתנקשים ירתה עשרות כדורים וחיסלה את בני שלמה, אחד מראשי ארגוני הפשע הגדולים שפעלו בתקופה האחרונה.