ההטרדה, החקירה - והחומרים שנעלמו: חלק מהחיילות שאותן צילם בסתר סא"ל דן שרוני שיגרו מכתב חריף ליועמ"שית שבו הן מאשימות את הפרקליטות הצבאית ברשלנות חמורה ודורשות באופן חריג ותקדימי ועדת חקירה חיצונית.
הדרישה מגיעה לאחר הפרסום בחדשות 12 כי הפרקליטות הצבאית איבדה ראיות מהחקירה - בהן הארדיסקים עם תמונות אינטימיות של הנפגעות שצילם שרוני עצמו. נזכיר כי בעקבות המחדל הזה הרמטכ"ל דרש הסברים מהפצ"רית ומקצין המשטרה הצבאי הראשי.
הנפגעות, שעד כה לא קיבלו הסבר איך נעלמו החומרים הרגישים, מספרות שהחומרים נעלמו "בנסיבות מסתוריות". נוכח האירועים המטרידים האלה, הגישו הקורבנות ליועמ"שית מכתב משותף באמצעות היועצת המשפטית של משרד עו"ד פוגץ' קידר-ברוך ומשרד עו"ד נחמני-בר.
סא"ל דן שרוני מואשם שצילם בסתר, במצבים אינטימיים 49 נשים: חיילות שלו, מכרות וגם קרובות משפחה. במסגרת הסדר הטיעון שהתגבש בין שרוני לפרקליטות הצבאית, הוא אמור היה להודות ולהיות מורשע בעבירות המיוחסות לו, להביע חרטה וליהנות מתנאי פרישה כלכליים הכוללים רכיבי פנסיה. זאת, למרות שנותרו לו עוד כשנתיים לגיל הפרישה.
"המחדל הכביר של הפרקליטות הצבאית ומצ"ח, בכל הנוגע לשמירה על חומרים כה רגישים, מצית מחדש את הטראומה בקרב הנפגעות ומעצים את הפגיעה בהן", מסרה פרופ' עו"ד דנה פוגץ' מהקריה האקדמית אונו שמייצגת שתיים מהנפגעות. "אינני מכירה מקרה קודם, שבו חומר חקירה, בו תיעוד אינטימי מהמעלה הראשונה ובעל רגישות ברורה - "אובד" בנסיבות מסתוריות. סא"ל שרוני צילם את החומרים ופגע ב-49 החיילות שהיו תחתיו, פגיעה אנושה עליה הוא עומד לדין. בהיעדר מציאת הקלטות על ידי הפרקליטות הצבאית, ממשיכה הפגיעה בהן ואף מועצמת. מי ייתן את הדין על כך? אני קוראת ליועמ"ש להקים ועדת חקירה חיצונית ולקדם את סיום הפרשה המביכה. הנפגעות אותן אנו מייצגות שרויות לא רק תחת העננה של המשפט, אלא הן נמצאות באי וודאות שקשה אף לדמיין - הן לא יודעות היכן נמצאים הצילומים הפליליים הללו".
תגובת דובר צה"ל: "עם גילוי אובדן החומרים, נמסר עדכון על כך לנפגעות העבירה. בהמשך לכך, נערכו בירורים מקיפים בנושא, במשטרה הצבאית ובפרקליטות הצבאית, על מנת להתחקות אחר נסיבות האבדן ולהפיק את הלקחים הנדרשים. צה"ל והרמטכ"ל בראשו מביעים שאט נפש מהתנהגותו של סא"ל שרוני, ומחזקים את נפגעות העבירה ועומדים לצידן.
"התקלה בעניין חומרי החקירה מתוחקרת על-ידי המשטרה הצבאית והפרקליטות הצבאית. התחקור טרם הושלם. הרמטכ"ל רואה חשיבות גדולה לעצמאותה של מערכת המשפט הצבאית ומכאן שהדרג הפיקודי אינו מעורב כלל בתחקור של גורמי האכיפה הצבאיים, שפועלים בעצמאות מקצועית מלאה. כמו כן, הרמטכ"ל לא נזף במי מהמעורבים והוא סומך באופן מלא על הפרקליטה הצבאית הראשית ואנשיה".