בשנה החולפת נחסמו בצו בית משפט 18 אתרים שעוסקים בטרור, זנות, הימורים ופדופיליה. בדקנו ממכשירים שונים 14 מהאתרים (ארבעת האתרים הנוספים כוללים תכנים פדופיליים ורשימתם חסויה) - והופתענו לגלות שלפחות בחלק מהמכשירים - האתרים פתוחים לציבור.
ככל הנראה, ההסבר לכך הוא שספקיות האינטרנט לא חסמו כראוי את האתרים הבלתי-חוקיים. מדובר באתרים שחלקם אינם ישראליים, ולכן לפי הצו - צריך היה לחסום את הגישה שלהם מכתובת IP ישראלית.
עודד ואנונו, ראש מחקר חולשות מוצרים בצ'ק פוינט, מסביר: "מבחינה טכנולוגית קיימת אפשרות פשוטה לחסום אתרים ואפליקציות - חסימת שם הדומיין, חסימת כתובת הרשת של האתר ולבסוף, חסימת עמודים נלווים הנטענים עם כניסתנו לאתר. הפעולות מתבצעות במערכות ניהול ואבטחת המידע של ספקיות האינטרנט. המצב הנתון מצביע שאין גוף אחד שאמון על אכיפת ההחלטה אל מול ספקיות האינטרנט, שעה שיהיה אחד כזה הוא יצטרך לנטר את הפרצות ולאכוף את החלטת בית המשפט".
מהפרקליטות נמסר בתגובה: "צווי החסימה הניתנים על ידי בית המשפט מופצים לכלל ספקיות הגישה לאינטרנט, שקיבלו רישיון מטעם המדינה, כאשר משטרת ישראל אמונה על אכיפת הצווים. ככל שספקית מסוימת אינה מצייתת לצו ביודעין, הרי שמדובר בעבירה שעונשה עד שתי שנות מאסר".