זה קרה לאנשים מכל רחבי הארץ, ביום אחד הם נדהמו לגלות עסקאות באלפי שקלים שנעשו דרך כרטיסי האשראי שלהם - ללא ידיעתם. בגדים של מותגי יוקרה, טלפונים חכמים, ומחשבים חדשים - הכסף ירד מחשבון הבנק על רכישות שמעולם לא ביצעו.
בתיה לב, תושבת ירושלים ואחת מהקורבנות של עקיצת הענק, סיפרה בריאיון ל-N12: "קיבלתי שיחת טלפון מחברת האשראי שנעשו רכישות לא שגרתיות בכרטיס האשראי שלי, התחילו לפרט לי את סוג הרכישות שעשיתי ואף אחת לא הייתה שייכת אליי. קניות בחנויות של מותגי אופנה, טלפונים ניידים, מחשבים ומוצרי עישון. אמרתי להם שלא אני רכשתי את הדברים האלה והם התקשו להבין כי הקניות נעשו דרך ארנק דיגיטלי".
טכנולוגיית הארנק הדיגיטלי הולכת וצוברת תאוצה בישראל ומאפשרת תשלום ישיר באמצעות הצמדת הטלפון החכם למכשיר הסליקה, מבלי שיהיה צורך להציג פיזית את הכרטיס. הטכנולוגיה החדשה אמנם נוחה, אך היא זו שהיוותה את הפרצה להונאת כרטיסי האשראי.
שיטת הפעולה של העוקץ
במשטרת ירושלים פתחו בחקירה וגילו שמי שעומד מאחורי עקיצת הענק בהיקף של 100 אלף שקלים הוא אינו עבריין ותיק, אלא נער, רק בן 15 מבית שמש. אל החשוד חברו שלושה צעירים נוספים ולהם שיטת הפעולה קבועה. "הם היו מתקשרים לאנשים ומבקשים מהם לשלוח קוד שנשלח אליהם למכשיר הנייד", הסבירה פקד צליל דניאל, קצינת נוער בתחנת בית שמש. "האזרחים חשבו שמדברים איתם מטעם חברת האשראי או מטעם חברת סלולר כזו או אחרת ומסרו להם את הפרטים האלה".
הרכישות בוצעו בכל רחבי הארץ מאילת ועד הצפון מה שהפך את החקירה למורכבת יותר. לפחות 12 ישראלים נפלו קורבן לעוקץ, כשבני הנוער חדרו להם לארנק הדיגיטלי. "כששמעתי שהיו מעורבים קטינים זה מאוד ציער אותי", הסבירה בתיה לב, "אם ילד בן 15 ואולי אפילו פחות יכול לפרוץ לפרטי חשבון הבנק שלנו, זה מעיד כמה קל לעשות את זה וזה רק עוד יותר מפחיד".
לאחר חקירה במחלק הנוער של תחנת בית שמש ארבעת החשודים נעצרו והשבוע בית המשפט שחרר אותם למעצר בית בתנאים מגבילים. בעקבות המקרה במשטרה מבקשים להזהיר את הציבור: "חשוב להימנע מלמסור פרטים אישיים או פרטי כרטיס אשראי לאנשים זרים ולהימנע מהזנת פרטים באתרי אינטרנט".