עיסאם חג'אג', בעלה של מנאר חג'אג' שנרצחה שלשום (שני) עם בתה חדרה בת ה-14 בלוד, הגיב אמש לראשונה לרצח. ח'גאג' זועם על אוזלת ידה של המשטרה שמנסה לקשור בין רצח אשתו לבין רצח בת זוג אחרת שלו, סאמר חטיב, לפני כארבע שנים. "אלוהים מלמעלה רואה הכול ויבוא חשבון עם הרוצחים השפלים האלה", אמר למקורביו. גורמים בעולם התחתון אומרים כי הנקמה על האירוע קרובה. בינתיים, המשטרה לא לוקחת סיכון ומזרימה כוחות רבים ללוד במטרה למנוע את הרצח הבא.
עיסאם חג'אג' נחשד ב-2018 במעורבות ברצח בת זוג אחרת שלו, סאמר חטיב, בידי מתנקשים לאחר שלא קיבל את העובדה שחטיב נפרדה ממנו ושאין בכוונתה לחזור. שניים מבניו ואחייניו של חג'אג' הואשמו ברצח חטיב, הורשעו בסיוע לרצח ונשלחו לעשר שנות מאסר.
ערב הרצח מצאה חטיב מטען חבלה מתחת למכוניתה, מסרה עדות במשטרה ודיווחה על היחסים הבעייתית שלה עם חג'אג'. "הפעם האחרונה שפגשתי אותו הייתה בקולומביה", אמרה לשוטרים שבוע לפני הרצח. "היה לנו ויכוח בקול גבוה, לא רציתי שהילדים יראו את זה והוא לא הפסיק. מעצבים דפקתי לו יריקה ואז הוא הרביץ לי".
מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יעקב שבתאי, קיים אמש הערכת מצב מיוחדת בתחנת המשטרה בלוד. במסגרת הערכת המצב סקרו כל הגורמים בפני המפכ"ל את כל הפרטים הידועים על האירוע ואת כיווני החקירה והפעולה של המשטרה. בנוסף, הוצגה למפכ"ל תוכנית ההפעלה של המפקדה המשימתית שמונה 300 שוטרים ולוחמים – אשר הוקמה בלוד בעקבות הרצח. במפקדה ייקחו חלק כוחות יס"מ, מג"ב, אופנועים וכוחות נוספים.
בסיום הערכת המצב, אמר המפכ"ל: "מפרטי האירוע עולה אכזריות גדולה של העבריינים שיצאו למשימת חיסול כשהיעד הוא אימא ושתי בנותיה הילדות. כל רצח הוא חמור וקשה אך תכנון רצח של אם ושתי בנותיה הוא חציית כל הגבולות. אנו לא נרפה מתיק החקירה הזה ונרדוף את מי שעשה זאת כל ימי חייו עד לפענוח המקרה".
"מיד עם תחילתה של החקירה נעשו במחוז מרכז כל הפעולות הנדרשות ובעתיד הקרוב צפויות עוד פעולות רבות במטרה להביא למעצר המבצעים ולהעמדתם לדין", ציין שבתאי. "בשבועות הקרובים נתגבר באופן משמעותי את משטרת לוד עם מאות שוטרים ולוחמים שיחזקו את הביטחון של תושבי העיר".
החשד: הרצח הכפול – ניסיון נקמה באב
שלשום, סמוך לשעה 23:00 בלילה, שמעו תושבי מרכז לוד קולות ירי – והיו הראשונים לקפוץ לזירה ולהעניק עזרה ראשונה. "קפצתי מהספה בזמן שאנחנו שומעים את היריות", סיפרה פידאא שחדה, חברת מועצת לוד ושכנתה של מנאר. "זה היה מאוד חזק כי זה פה ברחוב. יצאנו וראינו ארבע נשים שוכבות על הרצפה. השכנות התחילו בפעולות החייאה, ואז האמבולנס והמשטרה התחילו להגיע. בהמשך קיבלנו את ההודעה והבנו שהיא מתה".
מיד החלו לזרום כוחות גדולים של המשטרה, אנשי מז"פ, והיחידה המיוחדת ללוחמה בפשיעה של מרחב השפלה. "נקראנו לזירת ירי בלוד ובמקום הייתה המולה גדולה", סיפר רמי מאושר, פרמדיק מד"א. "ראינו שלוש נשים שוכבות, פצועות, עם פציעות חודרות.
המתנקשים, שככל הנראה היה להם מודיעין מוקדם, עקבו אחר מכוניתה של מנאר מבלי לעורר חשד. ברגע שהמכונית נעצרה, אחד המתנקשים נצמד אליה, שלף אקדח, ירה מטווח אפס מספר יריות ולאחר מכן נמלט מהמקום. שכנים ששמעו את היריות הזעיקו את צוותי מד"א שפינו לבית החולים אסף הרופא אם ושתי בנותיה במצב אנוש. בבית החולים קבעו הרופאים את מותה של האם ואחת הבנות.
מנאר היא אשת חינוך שלא קשורה לעולם הפשע. כמו כן, לא מוכרת על ידי המשטרה ואנשי הרווחה כמי שמאוימת. המניע לרצח הכפול, ככל הנראה נקמה בבעלה, עיסאם חג'אג, שברח לחו"ל לפני מספר שנים בעקבות סכסוך פלילי.
ראש עיריית לוד יאיר רביבו הגיע מיד לזירת הרצח הכפול והפנה אצבע מאשימה כלפי מערכת המשפט שלא מצליחה להתמודד עם האלימות המשתוללת בחברה הערבית. "האצבע שלי היא בראש ובראשונה למערכת המשפט", אמר. "השבוע היו כמה ערבי יריות, המשטרה עצרה את היורים ובית המשפט שחרר אותם מיד. אומר לי מפקד התחנה: 'אפילו לא נתנו לי זמן לחקור אותם'. אז יש סיכוי סביר מאוד שהרוצח הערב זה מי שעמד על הדוכן לפני יומיים אצל השופט שהחליט לשחרר אותו".
מרים חג'אג' בת ה-14, שהייתה עדה לרצח של אימה ואחותה התאומה, עדיין מאושפזת בבית החולים אסף הרופא, שם הצליחו הרופאים לייצב את מצבה. "למזלה, לפחות לא הייתה מעורבות רפואית משמעותית, בריאותית, אבל מבחינה נפשית, מבחינה סוציאלית, אין ספק שיש פה מכה קשה מאוד", אמרה ד"ר אסנת זמורה. על פי נתוני יוזמות אברהם, מאז תחילת השנה נרצחו בחברה הערבית 75 בני אדם, מתוכם 9 נשים.