עבריין המין והניצב בדימוס ניסו שחם השתחרר הערב (חמישי) מבית הכלא, לאחר שבית המשפט העליון דחה מוקדם יותר את עתירת הפרקליטות נגד שחרורו המוקדם שלא לקצר את עונשו. עם יציאתו מהכלא אמר שחם כי הוא "מצפצף על הביקורת" על שחרורו המוקדם וציין כי "אין מתלוננות בתיק שלי".
על שחם נגזרו 10 חודשי מאסר בפועל לאחר שקיים קשרים אינטימיים עם 8 שוטרות שהיו תחת פיקודו. ועדת השחרורים החליטה לקצר את עונשו והוא השתחרר מהכלא לאחר 5 חודשי מאסר בלבד.
"לפעמים אני מרגיש יותר בטוח בכלא עם האסירים מאשר בחוץ", אמר שחם עם יציאתו מהכלא. "לפני כ-10 שנים כשחקרו אותי לראשונה לקחו הרבה מאוד נשים, איימו עליהן, סחטו אותן באיומים, השפילו אותן, החפיצו אותן. נמצאים פה רק עיתונאים גברים, אני לא יודע למה העיתונאיות לא יצאו להגנתן של אותן נשים שהתעללו והטרידו אותן מינית כדי שינסו להפליל אותי".
שחם המשיך: שלוש מהנשים, והן העניין ועליהן אני רוצה לדבר, ומהן אני רק מבקש סליחה ומצטער כל השנים. שלוש מהן הגישו תביעה לבית משפט מחוזי מרכז וגם שם הפרקליטות ממשיכה להתעלל בהן, לכפור באחריות שלהם ולהתעלם מההחפצה וההטרדה המינית האיומה, ומנהלים נגדן קרב חורמה. למה? כי הן הגנו על ניסו שחם. חלק מהנשים נשברו וסיפרו דברים לא קרובים לאמת, אבל כשהן הגיעו לבית המשפט הן מסרו את הגרסה האמיתית והוכרזו כעדות עוינות".
בשבוע שעבר אישר בית המשפט בנצרת את שחרורו המוקדם של שחם, ודחה את עתירת הפרקליטות שהתנגדה לשחרור. בעתירת הפרקליטות נגד השחרור המוקדם נטען בין היתר כי שחם "לא לקח אחריות על מעשיו ואינו רואה פגם בהם, וגם נזקקותו הטיפולית הלכאורית אינה כנה".
עוד הוסיפו בפרקליטות כי "נפלו טעויות קשות בהחלטת הוועדה, הן במישור המקדמי של בחינת לקיחת האחריות מצד שחם והאופן שבו הוועדה פירשה זאת, והן במישור המהותי של ניתוח הנזקקות הטיפולית מצד שחם".
שחם הוצא לחופשה כפויה מהמשטרה בשנת 2012, עת ששימש כמפקד מחוז ירושלים. הוא נחקר באזהרה בחשד לביצוע עבירות מין, וחודש לאחר מכן הודיע על התפטרותו. הוא הורשע תחילה בביצוע מעשה מגונה ונידון לעבירות שירות בלבד, אך לאחר ערעור הוא הורשע בהטרדה מינית, מרמה והפרת אמונים.