תום הפרשה: בית המשפט המחוזי בתל אביב יכריע הבוקר (שלישי) את גזר דינם של יצחק אברג'יל ושותפיו, וכך תגיע לסיומה "פרשת 512" נגד אדריכלי הפשע המאורגן בישראל. העבריין יצחק אברג'יל שעמד בראש הפרשה, היה אחראי לשורה של אירועי אלימות רצחניים כחלק ממסע הנקמה על אחיו יעקב. כעת, בפרקליטות מבקשים מבית המשפט לגזור על אברג'יל שלושה מאסרי עולם מצטברים, ועוד 40 שנות מאסר במצטבר.
מדובר בפרשה ארוכה שהתנהלה בבית המשפט במשך שבע שנים, וכללה כמה הסדרי טיעון, בריחה של נאשם לחו"ל, מוות של נאשם אחר, אלפי מוצגים משפטיים ויותר מ-300 ישיבות ומפגשים משפטיים.
מסע נקמה רצחני של יצחק אברג'יל על רצח אחיו יעקב
עיקרה של "פרשת 512" כאמור, הוא מסע הנקמה הרצחני של העבריין יצחק אברג'יל על רצח אחיו יעקב לפני כעשרים שנה. בעקבות הרצח הכריז ארגונו של אברג'יל "מלחמה" על מספר קבוצות עבריינים ובהן משפחת אבוטבול, משפחת אוחנה וארגונו של זאב רוזנשטיין.
המלחמה הפלילית בין קבוצות העבריינים הגיעה לשיאה בין השנים 2003-2002, בשורה של אירועי אלימות רצחניים. בין השאר האירועים כללו את הפיצוץ בצ'יינג' ברחוב יהודה הלוי, שבו נהרגו שלושה אזרחים חפים מפשע - נפתלי מגד, רחמים צרויה ומשה מזרחי ז"ל, ועשרות נוספים נפצע., בנוסף, נרשמו ניסיונות ההתנקשות בזאב רוזנשטיין במסעדת "הקשת" בפנינת הרחובות התערוכה ופלומר.
לצד עבירות האלימות החמורות, שלח ארגון הפשע את זרועותיו גם לעבירות סמים רחבות היקף בישראל ובמדינות רבות בעולם. זרוע הסמים של הארגון פעלה אף היא באופן היררכי, שיטתי ומקצועי, והניבה רווחים עצומים ששימשו את הארגון להתעצמותו ולמימוש מטרותיו הרצחניות.
בפרקליטות מבקשים לגזור 3 מאסרי עולם על יצחק אברג'יל ו-40 שנות מאסר נוספות בשלוש עבירות של רצח בכוונה תחילה בניסיון ההתנקשות ברחוב יהודה הלוי, ובעבירות נוספות. על אשם נוסף בפרשה, אבי רוחן – הפרקליטות מבקשת לגזור 42 שנות מאסר.
רוחן שהורשע בין השאר בסיוע לרצח, נכח בפגישות בבלגיה, ביטא עניין בחיסולו של רוזנשטיין, והשתתף במימון מבצע ההתנקשות ברחוב יהודה הלוי. כמו כן הורשע רוחן בעבירות של יבוא וסחר בסמים. על עופר בוהדנה הפרקליטות ביקשה לגזור עליו שלושה מאסרי עולם במצטבר ועוד 5 שנות מאסר. בוהדנה הורשע בהשתתפות בהנחת המטען על גג הצ'יינג' ביהודה הלוי.
כתבי האישום בתיק הוגשו ביולי 2015 נגד יצחק אברג'יל, אבי רוחן, מאיר אברג'יל, ישראל אוזיפה ו"חיילים" אחרים בארגוני פשיעה. מכתב האישום עולה כי בשנים 2006-2002 פעל ארגון פשע ממוסד בארץ ובעולם בראשותו של יצחק אברג'יל. התיק עוסק במלחמת פשע בינו לבין ארגונו של זאב רוזנשטיין, ובעיקר בניסיונות החיסול של רוזנשטיין. בשנת 2018 התגבש הסדר שלפיו אברג'יל ירצה עונש של 30 שנות מאסר, אלא שהפרקליטות התנתה את ההסדר עם אברג'יל בכך שגם 16 הנאשמים הנוספים בתיק יודו ויגיעו עם התביעה להסכמות.
"הרכבת נסעה"
כשהגיע תאריך היעד הסופי להסדר הטיעון, רק חלק מהנאשמים הסכימו לו. כשאלה הסכימו לבסוף, הפרקליטות טענה שאיחרו את המועד. הסדר טיעון נחתם באותה עת רק עם שניים מהנאשמים. הנושא אף הגיע לפתחו של בג"ץ, והשופט יצחק עמית המליץ לפרקליטות להגיע לפשרה עם הנאשמים, אולם זו סירבה.
בתום שלב ההוכחות בפברואר בשנה שעברה, ניסתה שוב ראש הרכב השופטים גיליה רביד לדחוק בתובע, ניסים מירום, להגיע לפשרה. על כך השיב מירום, שהקדיש את שני העשורים האחרונים לגבש את הראיות נגד אנשי ארגון הפשיעה של יצחק אברג'יל, כי "הרכבת נסעה".
פרשה 512 לוותה במשך השנים ונוהלה על ידי צוות של פרקליטים משני מחוזות, בראשות עו"ד ניסים מירום מפרקליטות מחוז ת"א. מפרקליטות ת"א כלל הצוות את עוה"ד שרון הר ציון, איריס רמתי, אלכסנדרה קרא, ניר ביטון, מיטב דגן וקורל שריג פאפו. מפרקליטות מחוז מרכז כלל הצוות את עוה"ד מיכל מזור קולר, נתנאל בוג'ו, הילה כהן, דנה אלון ואוריה תוהמי. חקירת הפרשה נוהלה על ידי יאחב"ל שבלהב 433 במשטרת ישראל, ובימ"ר ת"א, בשיתוף יחידת יהלום ברשות המיסים והרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור במשרד המשפטים.