ועדת השחרורים תדון מחר (שני) בבקשת שחרורו המוקדם של אלון קסטיאל - איש חיי הלילה שעליו נגזרו 4 שנות מאסר ו-9 חודשים בגין עבירות מין שביצע ב-4 נשים. בקשה זו מגיעה 9 חודשים בלבד מאז הפעם האחרונה שבה דנה הוועדה בבקשת שחרורו ודחתה אותה בטענה ש"טרם הגיעה השעה להורות על שחרורו". במהלך הדיון צפויה להעיד אחת מנפגעותיו של קסטיאל, שרי גולן.

"בנסיבות האמורות הגענו למסקנה כי טרם הגיעה השעה להורות על שחרורו המוקדם של האסיר", נכתב לפני כשנה בהחלטת ועדת השחרורים. הוועדה החליטה אז שלא לפרט את הנימוקים בשל "נתונים העלולים לפגוע בפרטיותו של האסיר".

בפוסט שפרסמה המתלוננת שרי גולן בפייסבוק, היא כתבה: "מחר אלון קסטיאל, האיש שפגע בי וברבות מינית, יעלה בפעם השנייה לוועדת שחרורים מוקדמים בבית הסוהר. הוא ככל הנראה עומד להשתחרר כמעט שנה לפני הזמן שנקצב לו. בקיצור - יש מצב שתוך כמה ימים הוא יהיה בחוץ. תוכלו לראות אותו ואת משפחתו שוב בכל אירוע אמנות, עיצוב וכל מסיבה. אל תטעו הוא לא עומד להתחבא. זה לא הטיפוס. הוא יצא עם כתבת שער שרני רהב יארגן והכל יחזור לקדמותו".

"אז מה העיקר? העיקר שאני אדבר לראשונה מול הועדת שחרורים ואנסה להסביר להם מדוע זו טעות לתת לאיש הזה פרס של שחרור מוקדם על התנהגות טובה", כתבה גולן. "אנסה להדגיש עד כמה נזק עצום זה יעשה לי אישית ולרבות אחרות כמובן. על הממד החברתי של הנושא בכלל אין מה לדבר. אני אדבר מול הוועדה אבל אין בי אופטימיות בנושא".

"אני אדבר מול הוועדה כדי להביע התנגדות ולהשמיע את קולי", המשיכה. "בניגוד לפגיעה המינית המקורית ובניגוד להרבה רגעים בתהליך המשטרתי והמשפטי שבהם לא יכולתי להתנגד או להביע עמדה. אני אדבר כי כבר לא יאנסו לשתוק יותר בעולם. אני עדיין חותמת על כל מילה שכתבתי פה לפני חמש שנים. ולוקחת נשימה עמוקה לקראת מחר".

על הדרך המטלטלת שהיא עוברת מול ועדת השחרורים כדי לדבר, אמרה גולן: "לא מתייחסים לנפגעות בתהליך הזה. הקול שלנו לא נשמע - אנחנו מחוקות בתהליך הזה. הייתי צריכה להגיש בקשה מיוחדת לדבר בוועדה בזום ולבקש שהוא לא יהיה נוכח כשאומר את דבריי".

 

אורית סוליציאנו, מנכ"לית מרכזי הסיוע (צילום: תמר סלומון)
אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע | צילום: תמר סלומון

מארגון מרכזי הסיוע נמסר: "הנשים שבהן פגע אלון קסטיאל סבלו מספיק, ואין שום סיבה שהן (או נפגעות עבירות מין אחרות) ימשיכו לסבול את הווייה דולורוזה שוועדת השחרורים מתעקשת להעביר אותן. איזו תועלת יש בלעמת נפגעת עם עבריין המין שפגע בה אחרי שהורשע? צריך לזכור שעבריין המין הסדרתי קסטיאל כבר זכה ל"הנחת כמות" על שובל הנפגעות שהותיר מאחוריו, והאפשרות לשחרורו מקוממת. מעבר למסר הציבורי הפגום, שחרורו המוקדם יפגע באופן אקטיבי בתהליך השיקום של הנשים שבהן פגע. אסור שקולן יושתק פעם נוספת".

יו"ר נעמת חגית פאר מסרה: "מתפתחת כאן לכאורה מגמת שחרור בסיטונאות של עברייני מין. קודם היה זה רונן ביטי, לאחר מכן משה איבגי וכעת אולי אלון קסטיאל. כולי תקווה שבניגוד לפעמיים הקודמות, הפרקליטות תתנגד נחרצות לקיצור המדובר. אם זו המגמה בפרשיות בהן מעורבים אישים מוכרים - ניתן רק לשער עד כמה רחבה התופעה המדאיגה הזאת בתיקי עבירות מין בכלל".

נזכיר כי ביולי 2018 גזרו שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב, בראשות השופט גלעד נויטל, 4 שנות מאסר ו-9 חודשים על קסטיאל, שהודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בשורה של עבירות מין בארבע נשים שונות. הפרקליטות ביקשה להטיל עליו 8 שנות מאסר, בעוד עורכי דינו ביקשו להסתפק בשנת מאסר וחצי.