במהלך היום (שלישי) לא נרשמה התקדמות במשא ומתן בין סנגורי ראש הממשלה לשעבר נתניהו לפרקליטות המדינה בעניין הסדר הטיעון. ככל הנראה כל צד ממתין שהשני ייזום פעולה וירים את הטלפון. ב"מהדורה המרכזית" פרסמנו שבכיר בפרקליטות סיפר כי "היועץ התקרר אחרי הביקורת הגדולה - גם הציבורית וגם מהבית".
סיקור N12 על המגעים להסדר טיעון:
- הסיכוי לקלון וההתערבות של בג"ץ: שאלות ותשובות על הסדר הטיעון
- נתניהו הסכים להסדר טיעון עם קלון
- הסדר טיעון - "שערוריה" או "לא מילה גסה"?
- משפחת נתניהו נפגשה עם הפרקליטים לדון על ההסדר
בכיר נוסף בפרקליטות אמר כי הסיכוי עכשיו להסדר הוא קלוש ביותר וכי "כל יום שעובר מקטין מאוד את ההיתכנות להגיע לכך". לדבריו, "למעשה באופן אמיתי הוא לא קיים – זה לא קורה. זה לא שיש פיצוץ, אין כלום". אותו בכיר סיפר כי ההכנסה של צוות הפרקליטים לתוך הדיונים גרמה להקשחה בעמדות.
"מראש היועץ הבהיר כי לא ילך להסדר שלא על דעת הפרקליטים בתיק", הוסיף הבכיר. "נשאר סיכוי - אבל הוא תיאורטי. זה דומה למצב שכמעט אפסו הסיכויים לעלות לטורניר גדול ואז מתחילים חישובים של סיכוי תיאורטי אם יתקיימו סדרה של התרחשויות לא סבירות".
אמש פרסמנו כי בעקבות הסכמת נתניהו להסדר הטיעון, בפרקליטות מתקיימות כעת שיחות קדחתניות באשר לתנאיו של אותו הסדר – כל זאת כשבועיים לפני שהיועמ"ש מנדלבליט מסיים את תפקידו.
"אין צורך לתת ליועץ אור ירוק כי מעולם לא ניתן אדום", אמר אמש מקורב לנתניהו. "נתניהו החליט ללכת להסדר ולהיענות לדרישת הסף של היועץ". כשנשאל לשם מה הפגישה שהתקיימה שלשום אצל סנגורו של נתניהו, השיב המקורב: "הפגישה אתמול נועדה להציג למשפחה את כדאיות ההסכם".
היועמ"ש מסיים את תפקידו ב-31 בינואר. אם ההסדר לא ייחתם בתקופת מנדלבליט, עדיין יש סיכוי שייחתם עם פרקליט המדינה עמית איסמן שייכנס לתפקיד היועמ"ש באופן זמני למשך כחודש. ככל הידוע גם הוא בעד העסקה. גם התובעת בתיק עו"ד ליאת בן ארי תומכת בהסדר, והיועמ"ש הקבוע הבא, אם העניין יובא לשולחנו, יוכל עוד להחליט אם לאשר את חתימת ההסכם.