בדיקת הפרקליטות העלתה כי לפחות במקרה אחד, במסגרת החקירות בתיקי נתניהו, נעשה שימוש בתוכנת ריגול באופן החורג מגבולות הצו שנתן השופט בתיק. הבדיקה עדיין נמשכת וטרם ברור היקף השימוש בתוכנה בתיקי נתניהו והיקף החריגה מצווי השופטים.
פרקליטי נתניהו ואלוביץ' הגישו היום בקשה בהולה לבית המשפט – ודורשים לדעת באיזה היקף היה השימוש ברוגלה, מה נעשה עם התוצרים, איפה הם הוחזקו ואילו ראיות הושגו באמצעות הרוגלה. הם הבהירו כי לתשובות אלה יש השלכה בנוגע להמשך ניהול התיק. בין השאר, עד שאותו חומר לא מוצג, זה לא יאפשר לעדותו של פילבר, שאמור להעיד בעוד שבועיים, להתחיל.
גורמים המעורים בנושא אומרים שלמרות החריגה מהצו לא הושגה ראיה בתיקי נתניהו באמצעות תוכנת הרוגלה. הדבר יעמוד לפתחו של בית המשפט ביום שני, אז הוא יחליט אם לעצור את המשפט עד שיתברר העניין כולו - וזו אפשרות סבירה ביותר.
עו"ד גיל דחוח, מומחה למשפט פלילי הסביר: "יש סימן שאלה - האם השופטים שאישרו את הצווים, היו מאשרים צווים אם היו יודעים את הטכנולוגיה שבאמצעותה מפיקים ומשיגים את הראיות".
עד המדינה ניר חפץ, שכבר סיים להעיד במשפט, טען כי החוקרים הפעילו עליו לחצים בלתי סבירים, ואמרו לו בין היתר כי יש להם יכולות של שירות הביטחון הכללי. בשיחה עם חדשות 12, נשאל חפץ אם הוא חושש שהדברים הללו נעשו גם במכשיר האישי שלו, והשיב: "אין לי צל של מושג, אני באמת לא יודע. אני כבר לא אופתע משום דבר. לפני שמסרתי את הסיסמאות לניידים שלי, למחשב, דרשתי שלא תהיה חדירה לפרטיות, ושלא יתעסקו עם חומרים שלא קשורים לחומרי החקירה. מאחר שאני מתכוון על הדברים שנעשו במקרה שלי להגיש תביעה אזרחית, ככל שיתגלה שגם היו דברים כאלה זה יהיה חלק מהעניין".
פרקליטי נתניהו טוענים כי השימוש ברוגלה ההתקפית והחריגה מהצווים לא הייתה חד פעמית. הם משערים כי השימוש ברוגלה סיפק למשטרה מידע מודיעיני בנוגע לקשר בין יאיר נתניהו למיליארדר ג'יימס פאקר. וזו הסיבה שבגללה בכלל התחילו לעקוב אחרי יאיר, כך הסבירו בבקשתם לבית המשפט.
התקלה: כל המידע מהטלפון של פילבר נשאב
מבדיקת המשטרה עד כה עולה שהתגלה מקרה אחד בלבד של באג בתוכנת ההאזנה שהפעילו החוקרים, שאינה זו של NSO. מדובר בחקירה שהתנהלה ב-2017 - כנראה נגד עד המדינה שלמה פילבר, שבמהלכה נשאב מהטלפון הנייד שלו - וזה הבאג - כל המידע שהיה בו.
משום מה לא הופעלו חסמים בתוכנה שהיו אמורים למנוע הוצאת מידע שקדם ליום מתן הצו של בית המשפט. בעקבות זאת, צוות הבדיקה במשרד המשפטים בוחן כעת בנוסף למה שהוטל עליו - עד כמה הבאג הזה חזר על עצמו, והאם נעשה שימוש כלשהו בחומרים האסורים שהוצאו מהסלולרי של פילבר.
בריאיון שקיים ראש אגף החקירות ניצב יגאל בן שלום לפני כשבועיים ב"אולפן שישי" הוא סירב להתייחס לאפשרות שאותו כלי הופעל בתיקי נתניהו. "אני לא מתייחס לחקירות כאלה ואחרות", אמר, "אתה יכול להבין מה שאתה רוצה".
3 השאלות המכריעות
בפרקליטות, נושא השימוש בתוכנת הריגול בתיקי נתניהו מוגדר כבר שבועיים כנושא "הרגיש ביותר" שמצוי על השולחן, מעט מאוד אנשים נמצאים בסוד העניינים, כי מבינים את ההשלכות של הנושא.
ישנן שלוש שאלות שיכריעו עד כמה הסיפור הזה גדול: מתי הופעל הפגסוס - לפני תחילת החקירות או במהלכן. אם הדברים האלה שימשו כדי להשיג משהו ספציפי או סתם כדי לנסות "לדוג מידע" באופן כללי. השאלה השנייה היא איזה מידע הושג באמצעות תוכנת הרוגלה. השאלה השלישית והכי חשובה היא כיצד הסוגייה הזו תשפיע על העסקה. האם זה יחזק את הרצון בפרקליטות לסיים את הסאגה או אם זה יחזק את נתניהו ויגרום לו להמשיך הלאה במשפט עד הסוף.