הוועדה לבחירת היועמ"ש הבא העבירה הערב (ראשון) לרה"מ נפתלי בנט ושר המשפטים גדעון סער את רשימת שלושת המועמדים הסופיים לתפקיד: עו"ד איתי אופיר, עו"ד גלי בהרב-מיארה וד"ר רועי שיינדורף. ההערכה היא שמתוך השלושה תיבחר לבסוף בהרב-מיארה, שהיא המועמדת המועדפת על רה"מ ושר המשפטים.
הבחירה בשלושת המועמדים הסופיים נעשתה בתום 8 ישיבות. בהרב-מיארה הייתה בעברה פרקליטת מחוז תל אביב אזרחי, ויש שאמרו שזה המינוס הגדול שלה - אך כאמור היא המועמדת המועדפת על שר המשפטים ורה"מ לתפקיד. אם מינויה יאושר יהיה מדובר באירוע בעל משמעות היסטורית: האישה הראשונה שממונה לתפקיד מאז קום המדינה.
אביחי מנדלבליט יסיים מחר את 6 שנות כהונתו בתפקיד היועץ המשפטי לממשלה. הוועדה לבחירת היועמ"ש בראשות נשיא בית המשפט העליון לשעבר אשר גרוניס התכנסה מאז שעות הצוהריים ודנה במועמדים השונים. הבחירה הייתה צריכה להיעשות בהסכמה של לפחות 4 מתוך 5 חברי הוועדה. ל-N12 נודע כי גרוניס התנגד למינוי עו"ד בהרב-מיארה.
מתוך רשימה ראשונית של 8 מועמדים, אלו המועמדים שנופו ולא נבחרו לבסוף על ידי הוועדה: פרופ' אריאל בנדור, ד"ר אביעד בקשי, עו"ד איל ינון, פרופ' ברק מדינה ועו"ד רז נזרי.
עו"ד נזרי משמש כעת בתפקיד המשנה ליועמ"ש. גורמים בוועדה טענו בשיחה עם N12 שהסיבה שהתנגדו לכלול את נזרי ברשימה לא נבעה מחוסר התאמתו, אלא מרצון שלא להעמיד אותו ואת השרים במצב בלתי אפשרי שבו הם הם בוחרים אדם חיצוני על פניו, ויוצרים מצב שמתפרש כאי אמון בו - בעודם ממשיכים להסתייע בשירותיו.
לאחר שסער הגיש את רשימת המועמדים האחרונים לתפקיד, בהם עו"ד בהרב-מיארה, הוא אמר בישיבת סיעת תקווה חדשה: "תפקיד היועץ המשפטי לממשלה הוא תפקיד שדורש עמוד שדרה, יכולות ניהול, יכולות משפטיות ברמה הגבוהה ביותר. אני מתואם בנושא הזה עם ראש הממשלה באופן מלא ואנחנו מתקדמים בתהליך הזה".