NSO תשתף פעולה עם צוות הבדיקה לפרשת הריגול המשטרתי? הערב (שישי) פרסמנו לראשונה את הדרישה שהעבירו חברי הצוות במשרד המשפטים לחברת הסייבר שמעורבת בפרשה. מהמידע שהגיע לידינו עולה כי צוות הבדיקה דרש אתמול מ-NSO לשתף פעולה עם החקירה ולהעביר את הלוגים של תוכנת פגסוס, מתוך הבנה שהחברה יכולה "לסגור מעגל" מבחינה טכנולוגית לגבי הטלפונים הניידים שעקבו אחריהם, ולספק שכבת בדיקה נוספת.
עד כה צוות הבדיקה, שתוגבר בימים האחרונים באנשי שב"כ ומוסד, גילה ניסיון נוסף לחדירה לנייד של דמות הקשורה למשפט נתניהו, הדמות החמישית במספר. מדובר באישיות בכירה במשפט, שלטענת הצוות החוקרים ניסו לפרוץ למכשיר שלה על פי צו שיפוטי. בכך מצטרפת הדמות החדשה לעד המדינה שלמה פילבר ולשלושה ראשי עיריות שהמשטרה ניסתה לכאורה לפרוץ למכשיריהם.
עם זאת, הצוות צפוי לקבוע שנגד כל שאר 21 השמות שהופיעו בתחקיר "כלכליסט", שחשף את הפרשה, לא הופעלה הרוגלה. ביומיים האחרונים נבדקו 200 מכשירי טלפון, נוכחיים וישנים, כדי לבדוק את תקופות השימוש השונות ואת קרובי המשפחה של הדמויות מהתחקיר.
בכיר במשטרה על התחקיר: "מעשה נבלה"
הפרשה מעוררת כעס רב במשטרה לנוכח ממצאי הבדיקה של הוועדה שבראשה עומדת המשנה ליועמ"ש, עמית מררי. מבדיקה של 95% מהשמות והטענות שעלו בתחקיר של עיתון "כלכליסט", אומרים בצוות שלא נפל כל רבב בעבודת המשטרה בכל התיקים שבהם נעשתה הפעלה של תוכנות האזנה. על רקע זה אמר היום בכיר במשטרה כי "שפכו את דמה של המשטרה סתם, עשו כאן מעשה נבלה".
בתחקיר עלו חשדות חמורים שלפיהם המשטרה השתמשה שלא כדין בתוכנות ריגול, כולל פגסוס של חברת NSO, בכמה חקירות רגישות ונגד אישים בכירים כמו ראשי עיריות ומנכ"לים של משרדי ממשלה. עם זאת, הצוות המיוחד שהוקם בפרקליטות לבדיקת הטענות לא מצא עד כה חריגות – למעט במקרה של מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר שלמה פילבר.
לעומת פילבר, המשטרה לא הצליחה לחדור לטלפונים הניידים של ראש עיריית נתניה מרים פיירברג ולראש עיריית קריית אתא יעקב פרץ. במקרה של פיירברג, הפריצה נכשלה משום שהיא לא ביצעה פעולה מסוימת שאמורה הייתה לאפשר את ההשתלטות על המכשיר. במקרה של פרץ הפריצה נכשלה משום שראש העירייה לא החזיק בטלפון חכם באותה תקופה.
מנגד, מבדיקה חיצונית שנעשתה בטלפונים של שני מנכ"לי משרדי ממשלה לשעבר, קרן טרנר ושי באב"ד, אומרים במשטרה שייתכן ומדובר בגורמים אחרים, מחוץ לארגון, שניסו – ואולי גם הצליחו – לפרוץ לאותם מכשירים של בעלי תפקידים ושל אנשי עסקים בארץ.
בכירים במשטרה הביעו בפני המפכ"ל קובי שבתאי אכזבה רבה מאובדן האמון של הציבור בארגון בעקבות הפרשה. שבתאי לעומת זאת הבהיר להם שיש להם גיבוי ותמיכה מלאים ממנו. יתרה מזאת, חלק מממצאי הבדיקה הוצגו למפכ"ל והוא הביע קורת רוח רבה מהם.