הפרשה מתפתחת - המשטרה מבולבלת: הפרטים החדשים שמתפרסמים הבוקר (שני) באתר "כלכליסט" על פרשת NSO גורמים למבוכה בצמרת המשטרה ובאגף החקירות. כלקח מהביקורת על הזגזוג במשטרה ושינוי התגובות בשבועיים האחרונים, לא ממהרים בארגון להתייחס לדוגמאות ולטענות החדשות - זאת לפחות עד שתסתיים בדיקת כל מקרה לגופו. בתוך כך, מפכ"ל המשטרה פנה הבוקר לשר לביטחון הפנים וביקש שיקים ועדת בדיקה חיצונית בראשות שופט.
"לאור הפרסומים האחרונים בדבר הפעלת מערכות טכנולוגיות במשטרת ישראל בשנים שקדמו לכניסתי לתפקיד, פניתי לשר לביטחון פנים וביקשתי שיורה על הקמת ועדת בדיקה חיצונית ובלתי תלויה בראשות שופט", מסר מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי. "אני רוצה שהוועדה תיבחן את הנושא על כל היבטיו, וזאת על מנת להשיב את אמון הציבור במשטרת ישראל מחד, ולהסדיר את השימוש בטכנולוגיות במשטרת ישראל מאידך. ככל שתמצא הוועדה אי סדרים וכשלים הם יטופלו בהתאם לחוק".
באתר "כלכליסט" נחשפו הבוקר שמותיהם של כמה בכירים ואנשי ציבור שאחריהם המשטרה עקבה לכאורה, ללא ידיעתם, באמצעות תוכנת פגסוס מבית NSO. בין הבכירים ואנשי הציבור שאחריהם עקבה המשטרה, נמנים: קרן טרנר-אייל, מנכ"לית משרד האוצר לשעבר, רמי לוי, מנכ"ל אחת מרשתות השיווק הגדולות בישראל, שי באב"ד, מנכ"ל משרד האוצר לשעבר ואבירם אלעד, מנכ"ל חדשות 13 ולשעבר העורך הראשי של אתר "וואלה!".
"אנחנו לא נתייחס לטענות החדשות מבלי שכל אחת מהן תיבדק לגופה", אומר גורם באגף החקירות ל-N12. עם זאת, הוא הוסיף כי עד אמש, חוץ מה"באג" שהתגלה בהפעלת התוכנה בטלפון הנייד של שלמה פילבר, לא נמצא שום פגם או כשל בהפעלות אחרות.
הערכה היא שהשר לביטחון הפנים, עמר בר-לב, יידרש להורות הפעם על הקמת חקירה במתכונת כלשהי שתבחן את הפעלת תוכנות הרוגלה על-ידי המשטרה - ללא צו שופט. בתוך כך, ייתכן כי השר בר-לב יבקש ממפכ"ל המשטרה קובי שבתאי לקצר את ביקורו באיחוד האמירויות ולשוב לישראל.
למרות התנערות המשטרה, נראה כי אנשי צוות המבצעים מיוחדים בחטיבת הסייבר־סיגינט המשטרתית חודרים במשך שנים באופן סמוי וללא צווים מבית המשפט לטלפונים של אזרחים, ומשתלטים עליהם ללא היתר בחוק. לאנליסטים ביחידת הסייבר־סיגינט המשטרתית נאמר לפי התחקיר כי מטרתם היא לאסוף מודיעין מוקדם בשל "חשש לפגיעה בסדר הציבורי".
מוקדם יותר הבוקר דובר משטרת ישראל, אלי לוי, מסר: "אנחנו כספר פתוח לכל בדיקה ובשקיפות מלאה. עד לרגע זה לא נפל פגם בעבודת המשטרה. כל מה שנעשה נעשה לפי צו חתום של בית משפט. נעשה עוול לקציני משטרה בכירים בימים האחרונים. נמתין לתוצאות ועדת הבדיקה שמינה היועמ"ש".
ההתפחויות החדשות בפרשה
לפי "כלכליסט", במשטרה החליטו להתחקות אחר מכשירו של אבנר נתניהו, בנו של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, מכיוון שחשדו כי לעתים אשת ראש הממשלה דאז משתמשת בו לצרכים אישיים. עוד עולה מהתחקיר כי גם המכשירים הניידים של יועצי התקשורת של נתניהו, טופז לוק ויונתן אוריך, הודבקו בתוכנה. מסתמן כי ביחידת הסיגינט צותתו גם לטלפון הנייד של איריס אלוביץ', אשתו של שאול אלוביץ' ואחת הנאשמות בתיקי נתניהו.
מטעמו של אבנר נתניהו נמסר: :אין שום חשיבות ללהיות מעורב או לא - זה יקרה בסוף לכולם". אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים לשעבר, שנכללה גם היר ברשימת הנעקבים, מסרה ל-N12: "אני מזועזעת, מנסה לעכל".
"שמעתי על זה, עדיין לא ראיתי אתה דברים. לא חשדתי (שעוקבים אחריי), אין לי מושג, שמץ של מושג", אמר מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, שי באב"ד, בריאיון בגלי צה"ל. "אני חושב שאם הדבר הזה אכן קרה, זה יום עצוב לדמוקרטיה הישראלית, אני חושב שזו פגיעה מאוד חמורה בזכויות הפרט. זה לא נעשה על ידיעתי, אף אחד לא פנה אליי".
"אם זה אכן קרה, זו פגיעה חמורה בזכויות הפרט ויום עצוב לדמוקרטיה הישראלית"
שי באב"ד, מנכ"ל משרד האוצר לשעבר
"אם הדברים האלה נכונים, זה חמור מאוד", הדגישה שרת הפנים איילת שקד. "בדברים האלה אין אופוזיציה וקואליציה. מדינה שבה המשטרה שואבת מידע מטלפונים של ראשי ערים ופוליטיקאים לא ראויה להיקרא דמוקרטית. זה שלמשטרה יש את הדברים האלה זה חשוב, אבל למלחמה בסוחרי סמים ובפדופילים, ולא באזרחים תמימים".