בפרקליטות סבורים שראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו החליט ללכת על עסקת טיעון, כך פורסם הערב (שישי) ב"אולפן שישי". אם העסקה תיחתם - זה יקרה כבר בשבוע הבא. עוד אנחנו מפרסמים הערב שנשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק המליץ ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לחתור לעסקת טיעון עם נתניהו - מבלי לוותר על הקלון.
מנדלבליט דחה את הבקשות של סנגורי נתניהו להחליף טיוטות. הוא עומד על כך שלפני הכול, נתניהו יסכים לסיכונים שבהסכם. ביניהם, העובדה שהוא יורשע בעבירות של מרמה והפרת אמונים, ושהוא יישאר חבר כנסת עד שבית המשפט יגזור את דינו בעונש של עבודות שירות, ולאחר מכן בית המשפט העליון ככל הנראה יגזור עליו קלון.
הפערים בסופו של יום, ככל הנראה קטנים. בבית המשפט המחוזי בתל אביב יש מוסד שנקרא גישור פלילי. בכל פעם כשתיק משפטי נקלע לצומת מרכזי, השופט שגיא לוקח את הצדדים להליך גישור והוא נותן את השורה התחתונה ומביא לפתרון. השאלה שצריכה להישאל מדוע בבית המשפט המחוזי בירושלים לא מאמצים את הגישה הזו כדי הצליח להגיע לפתרון.
השופט לשעבר ברק למנדלבליט: לך לעסקת טיעון
ימים לפני שהוא מסיים את תפקידו, מנדלבליט נועץ עם נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר אהרן ברק, שהיה גם היועץ המשפטי לממשלה בעצמו. בשיחות האלה בין השניים, שככל הנראה היוזם שלהן הוא ברק, אומר ברק למנדלבליט בשלוש מילים: "אביחי, תחתור לעסקה".
השופט ברק סבור שהאינטרס הציבורי לראות את הפרשות המשפטיות של נתניהו מסתיימות בעסקת טיעון גובר על האינטרס הציבורי שהן יתבררו בבית המשפט. ועדיין, נשיא בית המשפט העליון לשעבר מבהיר למנדלבליט שיש לחתור לעסקת טיעון מקלה בפרשות ובסעיפי האישום אבל לא לוותר על הקלון. ההערכה היא שהמלצה כזו של ברק תסייע מול בג"ץ, שיידרש לאשר את העסקה.
זה בסיפור המסגרת מה שהציע השופט ברק למנדלבליט, במספר שיחות שהתקיימו ביניהם לאחרונה. פנינו לשופט ברק והוא אישר את נכונות הידיעה. הוא מדגיש את הסוגיה של הקלון שאסור לוותר עליה. ברק לא היה מוכן לספר אם הפנייה הזאת שלו למנדלבליט הייתה ביוזמתו שלו - או שהוא נתבקש על ידי מאן דהוא לנסות להשפיע על דעתו של מנדלבליט בנושא.