חבר הכנסת חיים כץ הודה והורשע היום (שני) במסגרת עסקת טיעון בעבירות של קשירת קשר להשגת מטרה כשרה באמצעים פסולים. על פי כתב האישום, כץ זימן לוועדת הרווחה שבראשה עמד מומחה כלכלי מבלי לגלות לחברי הוועדה על הקשרים והאינטרסים שבין השניים.
הצדדים במשפט סיכמו ביניהם על קנס כספי שישלם כץ ומאסר על תנאי. הפרקליטות לא מבקשת להטיל עליו קלון - וההחלטה בעניין כפופה לאישור בית המשפט. גזר הדין צפוי להתקבל ב-7 בפברואר.
כתב האישום שהוגש במסגרת הסדר טיעון לבית המשפט השלום בראשון-לציון מייחס לכץ עבירה של קשירת קשר להשגת מטרה כשרה באמצעים פסולים: מכתב האישום עולה כי כץ, שעמד בראש ועדת הרווחה של הכנסת, זימן אליה את סוחר שוק ההון מוטי בן-ארי כ"מומחה לשם קידום הצעת חוק בתחום פירעון אג"ח בחברות בקשיים" - אך לא גילה לחברי הוועדה מידע על קשריו האישיים והכלכליים עם בן-ארי ועל האינטרס הכלכלי של בן-ארי בקידום החוק.
עם הגשת כתב האישום בנובמבר האחרון, הודיע כץ ליו"ר הכנסת וליו"ר ועדת הכנסת כי אין בכוונתו לבקש חסינות מפני העמדה לדין פלילי. עו"ד נוית נגב, המייצגת את כץ, אמרה במהלך דיון הטיעונים לעונש: "ח"כ חיים כץ מכהן 22 שנים בכנסת ויש לו הבנה מעמיקה בתחומי הרווחה, העבודה, הפנסיה ושוק ההון. חיים כץ ראה בהצעת החוק תיקון חברתי חשוב. ועדת השרים תמכה בהצעת החוק וכך גם חברי הוועדה. יש כאן דיון בנורמה ראשונית תקדימית לגבי היקף חובת הגילוי של חברי הכנסת".
לקראת סוף הדיון, אמר חבר הכנסת כץ: "נבחרתי לכנסת בשנת 99' ושמתי לעצמי מטרה לנסות ולשפר את איכות החיים של האזרחים החלשים והקשישים במדינת ישראל. אנחנו מדברים פה על חוקים, ויש עשרות חברי כנסת שגורמים קדנציה ולא מצליחים לחוקק חוק אחד. אני חוקקתי למעלה מ- 180 חוקים בקריאה השנייה והשלישית וכמעט והכפלתי את תקציב משרד הרווחה בתקופתי. לא הרבה חברי כנסת יכולים להתפאר בעשייה ובחוסר נהנתנות. עשיתי את תיקון 44 כי חשבתי שזה נכון בתקופת התספורות. באתי בידיים נקיות לכנסת ואני גם רוצה לצאת בידיים נקיות. הודתי בלב לא קל. התהליך הוא העונש, עברתי תהליך לא פשוט בהכפשת שמי ואני מקווה שהיום יבוא הסוף לסבל שלי".