כתב אישום יוגש נגד חה"כ אריה דרעי במסגרת הסדר טיעון - כך הודיע היום (חמישי) היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. על פי ההסדר שנחתם, דרעי יודה בשתי עבירות מס, צפוי להתפטר מהכנסת ולשלם קנס בסך 180 אלף שקלים. בתמורה לכך, מנדלבליט לא ידרוש קלון בפני בית המשפט. דרעי אמר בתגובה כי הוא "לוקח אחריות על הטעויות, אמשיך להנהיג את ש"ס".
לאחר החתימה על ההסדר, מסר דרעי: "אני מודה לבורא עולם על סיום של כמעט 7 שנות חקירה מייסרות שהיו עבור משפחתי ועבורי תקופה קשה מנשוא. החקירה החלה בקול רעש גדול, בחשדות חמורים מאד והסתיימה כפי שהגדיר אותה היועץ המשפטי לממשלה במילים: 'מהתיק הזה לא נולד אפילו עכברון'".
"בכל הקשור למחלוקות המס, החלטתי לקחת אחריות על טעויות שנעשו ללא כוונת זדון, על מנת לשים את הפרשה מאחורי ולחסוך ניהול משפט שלם בעניין. אמשיך להתמקד בפעילותי הציבורית ולהנהיג את תנועת ש"ס במלוא הכוח ובאמונה", הוא הוסיף.
על פי כתב האישום, יש שני אירועים שמיוחסים לדרעי. עסקת גבעת שאול - עסקת נדל"ן משנת 2013, שבמסגרתה מכר דרעי לאחיו שלמה דרעי, נכס בשכונת גבעת שאול בירושלים. על פי כתב האישום, הדיווחים שהועברו לרשויות מיסוי מקרקעין במסגרת טפסי הדיווח המקוונים על העסקה, כמו גם חוזה המכירה שצורף לדיווח, לא שיקפו את מלוא פרטי העסקה, לרבות גובה התמורה שבעסקה. בגין כך נאשם דרעי בסיוע לעריכת הצהרה שאינה נכונה.
בנוסף, על פי כתב האישום, החל מינואר 2013 בעת שחזר לחיים הפוליטיים, הורה דרעי לחברת גרין אושן להעביר את סכומי העמלות שלהם היה זכאי אחיו שלמה. בהתאם לכך, בין השנים 2015-2013 שולמו לשלמה דרעי כ-630 אלף שקלים כנגד חשבוניות ייעוץ. דרעי לא כלל את ההכנסה בסך 101,074 שקלים בדוח שהגישה החברה בבעלותו לשנת 2013, לא ניהל פנקסי חשבונות ולא הגיש את דוחות החברה שבבעלותו לרשויות המס לשנים 2015-2014, ובכך נמנע מלדווח בפני פקיד השומה על הכנסה בסך כ-534 אלף שקלים לשנים אלו. בגין פרשה זו הוא נאשם בעבירות של הכנת דוח וידיעות לא נכונים וכן אי הגשת דו"ח ואי ניהול פנקסי חשבונות.
פרקליטו של דרעי, עו"ד נבות תל-צור, מסר בתגובה על הסדר הטיעון שנחתם: "הסדר הטיעון מגלם עבירות מס של אי דיווח, ללא כוונה פלילית, שהתרחשו במחדל וברשלנות, והמצויות ברף חומרה נמוך. דרעי לא מואשם בעבירה כלשהי של העלמת מיסים. הסדר הטיעון משקף נטילת אחריות ונכונות לשאת במחיר אישי וציבורי כבד על מנת לחסוך הליכי משפט סבוכים וממושכים, חרף העובדה שמדובר היה בשאלות מיסוי שבמקרים רבים אחרים התבררו ונידונו במישור האזרחי בלבד. עריכת הסדר הטיעון עונה באופן מלא על האינטרס הציבורי שבהפקת הלקחים הנדרשים, והגברת אמון הציבור בהליכי המשפט".