ראש האופוזיציה בנימין נתניהו החליט שיעלה על דוכן העדים וישמש עד מטעם ההגנה במשפט הפלילי שמתנהל נגדו, כך דיווחנו אמש (שישי) ב"אולפן שישי".
ההחלטה התקבלה על אף שלא חלה על נאשם החובה להעיד במשפטו – ונתניהו יכול היה להימנע מכך אם היה מעדיף. עם זאת, אם נתניהו לא יעיד במשפט זה ישליך לרעה על מצבו המשפטי. למרות ה"חזיתות הפתוחות" שנותרו במשפט, בסביבתו של נתניהו מעריכים כי התועלת של עדותו תעלה על חסרונותיה.
מה שעשוי למנוע את עדותו של נתניהו זה הסדר טיעון – אם ייחתם כזה בין נתניהו ליועץ המשפטי לממשלה. בעקבות העובדה שהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט יסיים את תפקידו בעוד כחמישה שבועות וחצי, ההחלטה אם לחתום על הסדר טיעון צפויה להתקבל משני הצדדים במהלך תקופה זו.
ההערכה היא כי היועץ המשפטי הבא, בין אם ממלא מקום או מינוי קבוע, לא יזכה בתחילת כהונתו ללגיטימציה ציבורית מספיקה שתאפשר לו לבצע צעד כה דרמטי. עד שהיועץ הבא יבסס את מעמדו באופן שיאפשר לו לחתום על עסקת טיעון – כל העדים החשובים כבר יתייצבו להעיד במשפט, ולכן הסיכוי לחתימת הסכם טיעון בשלב הזה ירד מאוד.
אחד הדברים שעשויים לפגוע בהיתכנות לחתימת הסדר טיעון היא הביקורת הציבורית הרבה שנמתחה על היועמ"ש בעקבות הסדר הטיעון שסוכם השבוע עם חבר הכנסת אריה דרעי. על אף שדרעי הואשם בעבירות קלות בהרבה מאלה שמואשם בהן נתניהו, היו רבים שביקרו את הסדר הטיעון עימו שאינו כולל הטלת קלון.
מטעמו של נתניהו נמסר כי "נתניהו עדיין לא החליט האם להעיד במשפטו או לא".