הכתובת הייתה על הקיר: רוני שומוב, החשוד ברצח בת זוגו אתמול (שבת) בבאר שבע השתחרר רק לאחרונה ממאסרו האחרון. יש לו עבר פלילי עשיר שכולל 11 הרשעות בגין עבירות שונות - תקיפת בת זוג, איומים, תקיפת שוטר, שוד מזוין, עבירות סמים ועוד. כמה מהעבירות שבגינן הורשע כללו אלימות כלפי נשים.
ב-2014, בזמן ששהה במעצר בית אצל סבתו, הוא איים עליה, ואמר שיהרוג אותה וישרוף לה את הבית. סבתו התלוננה וכשהגיעו השוטרים - שומוב התפרע, ניסה להימלט ונגח באחד מהם. הוא נידון לשנת מאסר, רגע אחרי שהצהיר בבית המשפט: "אני מתנצל על הדברים כמובן. מקווה לא לחזור עליהם. אני מתכוון ללמוד ולעבוד".
שנתיים בלבד לאחר מכן, שומוב הואשם פעם נוספת בתקיפת שוטר ובעבירות נוספות. מאוחר יותר הורשע ונידון ל-16 חודשי מאסר.
בנובמבר 2016, בזמן ששהה במאסר, אמר שומוב לסוהרת שהוא לא סופר אותה ושהיא מסריחה ויש לה "ריח של חרא". שומוב המשיך, איים על הסוהרת ואמר לה: "אני אדרוך לך על הפנים ויש לך מזל שאת בחורה כי אחרת הייתי מפוצץ לך את הפנים". גם במקרה הזה הוא הודה במעשים אך הפעם, במסגרת הסדר טיעון הוא לא נשלח למאסר בפועל, לאחר שסנגורו ציין שמדובר באדם צעיר שחזר זה עתה למעגל התעסוקה.
לפני כשנתיים תקף שומוב את בת זוגו. מיד אחר כך הורה בית המשפט על הרחקתו ממנה ועל אי יצירת קשר בכל דרך שהיא. למרות זאת, הוא הגיע לביתה ואיים לפגוע בה ובידיד שלה: "תצאי לבחוץ אני אראה לך מה זה, ישרמוטה". עוד איים שומוב שהוא ירצח את הידיד כשהוא ייצא ו"יראה לו מה זה". שומוב מסר שהוא מצר על מה שהיה ונידון ל-4.5 חודשי מאסר.
כשמצרפים להיסטוריה של שומוב את דבריה של קרובת משפחתה של הצעירה שנרצחה אתמול, נראה שהאירוע הטרגי יכול היה להימנע. בשיחה עם N12, סיפרה הקרובה על השתלשלות האירועים שקדמו למותה של הצעירה: "בחמישי הילדה הזמינה משטרה כי אימא שלה לא נתנה לה לנסוע אליו. השוטר אמר שהיא בת 18, ואישר שתצא. היא נסעה אל המוות שלה. האימא לא רצתה לתת לה לנסוע לחבר כי הוא גבר אלים, היא פחדה שתיסע אליו. הילדה לא הקשיבה לה".
בשנתיים האחרונות: זינוק הולך וגובר בנתוני האלימות במשפחה
מדד האלימות של ארגון ויצו מציג כי מתחילת שנת 2021 נרצחו בישראל 26 נשים בידי בני זוגן. בכל שנת 2020 נרצחו 17 נשים. במשטרת ישראל נרשמו 20,140 עבירות אלימות גופנית ואיומים שבוצעו בין בני זוג. מדובר בעלייה של 11.6% בהשוואה לשנה הקודמת.
בעקבות התפשטות מגפת הקורונה וריבוי אירועי הבידוד והסגרים בבתים נרשמה בשנה האחרונה החמרה באופי ובהיקף אירועי האלימות במשפחה. בין היתר נרשם גידול כ-800% במספר הפניות למוקד 18, גידול של 26% פניות למחלקות לשירותים חברתיים ולמרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה. מספר הפניות בבקשה למקלט גדול ב-27% מהמספר בשנה הקודמת – זאת כאשר כבר ביוני 2020 נרשם גידול של 28% במספר הפניות ביחס לשנה הקודמת.
רבקה נוימן, מנהלת האגף לקידום מעמד האישה בויצו, אומרת: "הנתונים משקפים קפיצת מדרגה במספר הקורבנות - ולמולם עשייה חלקית וחסרה של המדינה בנושא אלימות נגד נשים וילדים. אין לישראל את הזכות להתעלם מעליית המדרגה בכמות המקרים ובנזקים שנגרמו בסגרים".
מיכל פעילן השתתפה בהכנת הידיעה.