ירי לעבר אוטובוס במהלך מרדף משטרתי בטירה: תושב טייבה בן 25 המוכר למשטרה ירה הבוקר (חמישי) לעבר אוטובוס של חברת "קווים" מטירה לנתניה. הירי בוצע בזמן שהחשוד נמלט משוטרים, והמרדף הדרמטי תועד במצלמת הגוף של השוטרים. אין נפגעים באירוע. החשוד השליך רימון לעבר בית, ביצע ירי במספר מוקדים באזור, ניגח ניידת משטרה ונעצר כשברשותו אקדח ותחמושת. בעקבות התקרית הופסקה תנועת האוטובוסים לעיר. המשטרה תבקש היום להאריך את מעצרו בבית משפט.
מתחקיר האירוע עולה הירי לעבר האוטובוס התבצע בשעה 06:00 באחת התחנות בטירה. נהג האוטובוס התקדם על מנת לחלוף על פני רכב שחסם את ציר הנסיעה, ואז רעול פנים עם נשק יצא מהרכב והחל לירות לעבר האוטובוס. הנהג הבין את המתרחש, נשכב על הרצפה והזעיק את המשטרה. עו"ד אבי כהן, שמייצג מטעם הסניגוריה הציבורית את הנהג, הסביר כי החשוד "נהג תחת השפעת אלכוהול ואינו זוכר דבר מהאירוע. לאור מצבו, בית המשפט קיבל את בקשתנו והפנה את הנהג להסתכלות פסיכיאטרית".
תקרית זו מצטרפת לעלייה התלולה בתקיפות הנהגים בחודשים האחרונים. על פי נתוני ארגון הנהגים מבית ההסתדרות הלאומית, בשנת 2020 חוו הנהגים 3,644 מקרי אלימות פיזית. בפועל, המספר גבוה בהרבה שכן רק 47% מהמקרים דווחו. בנוסף לכך, 40% מהנהגים דיווחו שחוו אלימות פיזית בעבודתם במהלך שנת 2020 ו-19% מהם דיווחו על שלושה מקרים או יותר.
בארגון נהגי האוטובוסים בישראל מבית ההסתדרות הלאומית הגדירו את הירי "חציית קו אדום", וקראו לממשלה להשיב את הביטחון לנהגים ולנוסעים. "דם הנהגים ובמקרה זה גם הנוסעים הפקר", מסרו. "שבענו מסיסמאות והבטחות ריקות. אנו קוראים למשרד התחבורה ולמשרד לביטחון הפנים גם לפעול".
"הכרה בנהגי האוטובוסים כעובדי ציבור תרתיע, תוכל לשמור על חייהם ועל חיי הנוסעים, ותגרום לכך שתוקפי נהגים ונוסעים יישבו מאחורי סורג ובריח", הוסיפו בארגון הנהגים. "רשויות החוק חייבות לפעול ויפה שעה אחת קודם. מקרה חמור זה יכול היה להפוך לאסון כבד ללא תושיית הנהג. האוטובוסים והנהגים הם סמל שלטון, ולכן תוקפים אותם והנהגים משלמים מחיר כבד. דם הנהגים והנוסעים הופקר".
רק בתחילת השבוע אוטובוס קו 790 של אגד שעשה את דרכו לאילת נרגם באבנים על ידי פורעים בשעה שנסע בכביש 25. בסרטון שהפיץ ארגון נהגי האוטובוסים בישראל, נראה האוטובוס נוסע עם חלון שבור ורסיסי זכוכית מפוזרים על רצפתו. בהמשך אותו הלילה יודו אבנים לעבר שני נהגי מוניות באותו הכביש. למרבה המזל, גם אירועים אלה הסתיימו ללא נפגעים.
בעקבות האירועים, המשטרה החליטה על תגבור כוחות בצירים הבין-עירוניים בדרום. גורם במשטרה אמר בתגובה על האירועים: "נדרש טיפול רב מערכתי לטיפול בגל האלימות הזה. זו נקודת הקצה. גורמי הממשלה חייבים להגיע לנגב ולתת פתרונות הולמים".