הותר לפרסום: מאיר רובינשטיין, ראש עיריית ביתר עילית, חשוד במעורבות ברצח אברהם אדרי ז"ל בשנת 1990. הוא נעצר עם תחילת החקירה של אירועי הרצח וההיעלמות בירושלים לפני יותר מ-30 שנה, ושוחרר לאחרונה.

סיקור פרשת הרצח וההיעלמות בירושלים ב-N12:

עו"ד אריאל עטרי שמייצג את רובינשטיין אמר ל-N12: "הקשר של ראש העירייה לרצח הוא כמו הקשר שלו לרצח ארלוזורוב. כראייה לכך, בית המשפט החליט לשחרר אותו ללא הגשת כתב אישום". כדי למנוע את פרסום שמו, טען רובינשטיין במהלך הדיונים כי בעת המעשה הוא היה קטין (כבן 17.5). לדברי עורך דינו הוא "איש ציבור ללא רבב" ופרסום שמו עלול לגרום לו ל"נזק חמור".

אבי אדרי (צילום: באדיבות המשפחה)
אבי אדרי | צילום: באדיבות המשפחה

הפרשה מכונה בידי המשטרה "ניקיון כפיים" - רובינשטיין נעצר לפני כחודש במהלך יום עבודה בתוך לשכת העירייה. בדיונים שהתקיימו בבית המשפט טענה המשטרה כי היה לו חלק פעיל בהוצאה לפועל של הרצח של אדרי ב-1990. למרות זאת, לאחר מספר ימי מעצר הוחלט לשחררו. רובינשטיין הגיש עתירה לבית המשפט העליון כדי למנוע את פרסום שמו בפרשה - אך היום קבע הרכב השופטים כי אכן ניתן לחשוף את שמו.

על פי העולה מהחשדות נגד רובינשטיין, ניכר כי בעת הרצח של אברהם אדרי ז"ל הוא התחזה לנערת פיתוי. גופתו של אדרי בן ה-41 נמצאה ביוני 1990 ביער רמות שבירושלים ועליה סימני אלימות קשים. למרות שנרצח, סברו אז במשטרה כי התוקפים רק רצו להפחידו.

"מהות המעשים שבהם הוא חשוד והעובדה כי עדיין מתבצעות פעולות חקירה בעניינו מטות את הכף לעבר התרת פרסום בשמו", כתב שופט בית המשפט העליון, יוסף אלרון, בהחלטתו, "נדמה כי בעידן הרשתות החברתיות שמו והחשדות המיוחסים לו נישאים בפי כל בעירו. יש בכך נימוק נוסף להיעדר התכלית שבהמשך איסור פרסום שמו".

במהלך אחד הדיונים בעניינו של רובינשטיין שנערך לפני כמה שבועות אמר נציג המשטרה: "מהראיות שבידינו ניתן להבין כי ראש העירייה פעל יחד עם אחרים באופרציה שהובילה לרצח והוא אכן היה מעורב ברצח אברהם אדרי בשנת 1990". לטענת המשטרה, הפוליטיקאי החרדי נכח בזמן הרצח, ועוד אמר נציג המשטרה כי שמו של ראש העירייה עלה בעבר ונשקלה האפשרות לעצור אותו. הדבר לא הובא בחשבון מאחר שלא היו ראיות מספקות - אך בתקופה האחרונה נוספו ראיות נוספות ש"חיזקו את החשד הסביר נגדו". כאמור, מאז החליט בית המשפט לשחררו.

>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן 

מנהל מוסד חינוכי בביתר עילית ששוחח עם N12 אמר: "עצוב מאד ואף מביך, החשדות נגד ראש העיר גורמים נזק תדמיתי כבד לעיר שלנו, מה גם שמעולם לא נעצר ולא נחשד אף איש ציבור חרדי בחשד לרצח או מעורבות ברצח. זהו כתם של ממש להנהגת העיר. מכיוון שמדובר בחשדות בלבד בל נחרוץ גורלו של איש, אך מצופה ואף נדרש מראש העיר רובינשטיין לצאת לנבצרות עד אשר יוסר החשש ממנו ותתפזר העננה הכבדה משמו. רצח אדם אחר זה קו אדום שאין לקבל כל חשד למעורבות בכך, בסלחנות ובשוויון נפש. לאחר שתוכח חפותו ואני מקווה שכך יהיה, יוכל ראש העיריה לשוב לתפקידו כבעבר".

אלי, תושב ביתר עילית אמר ל-N12: "אני לא מופתע מהחשדות שהתגלו. אני לא חושב שרובינשטיין יתפטר מכיוון שהוא חסר לב ומצפון. בן אדם שהתעמר והתעלל במעל מאה ילדים נכים שלומדים במוסד לחינוך מיוחד בביתר, רק כי הוא לא אוהב את מנהל המוסד - לא מפתיע שהתברר שכבר בגיל 17 היה שותף לכאורה בכנופיית רצח. אני מאמין שכעת הוא יעמיד פני פוקר שהוא לא יודע על מה מדובר וימשיך להיבחר על ידי ציבור שנשמע להוראות הרבנים. כמו תמיד, לצערי גם הפעם השקר ינצח. מי שטבועה בו אכזריות כזו שמסוגל לרצוח יהודי, כך מסוגל גם להתעלל בחסרי ישע ולא לתקצב אותם בניגוד לחוק. רובינשטיין טובע בשחיתות עד האוזניים ולא אמור לשאת במשרה ציבורית".

מטעם משפחת אדרי נמסר: "המשפחה מברכת על פרסום שמו של מאיר רובינשטיין כאחד מהמעורבים ברצח אב המשפחה. לא נתפס כי ראש עיר מכהן בישראל שהודה במעורבות ברצח, ישתחרר ממעצר ויחזור לשמש כשליח ציבור ולקבל משכורתו מהמדינה. אנחנו דורשים מהפרקליטות לעשות כל מאמץ להביא את מאיר רובינשטיין לדין וממשרד הפנים לפטרו לאלתר".