10 שנות מאסר נגזרו הבוקר (רביעי) על סגנית שר הפנים לשעבר פאינה קירשנבאום, שהורשעה בלקיחת שוחד במסגרת פרשת "ישראל ביתנו". השופט ירון לוי, שגזר את דינה של קירשנבאום, אמר כי "עוצמת הפגיעה בערכים המוגנים עצומה". עם זאת, השופט נתן עיכוב ביצוע לתחילת ריצוי עונש המאסר עד ל-5 בספטמבר, לצורך האפשרות להגשת ערעור.
בנוסף, נגזרו על סגנית השר לשעבר 12 חודשי מאסר על תנאי, קנס של 900 אלף שקלים וכן חילוט כספים בגובה מיליון שקלים. על רמי כהן, שהיה מנכ"ל משרד החקלאות ונאשם אף הוא, גזר בית המשפט 30 חודשי מאסר, עונש נוסף של מאסר על תנאי, קנס בגובה 180 אלף שקלים וחילוט כספים בסך של 250 אלף שקלים.
השופט הוסיף כי "ניצול עוצמת הכוח הוביל לניתוב תקציבי המדינה, תוך שיקולים זרים ופגיעה בעקרונות הדמוקרטיה. אין בידי לקבל את טענת הסנגור כי מדובר בכספים קואליציוניים שהנאשמת יכלה לעשות בהם כרצונה, היא הפרה את טובת מפלגתה ופגעה במפלגתה ובציבור". עוד קבע כי "הנאשמת עשתה שימוש מסואב בכספים. השימוש מקומם. שיא השימוש בחברה לפיתוח השומרון לצורך מימון חלקה במיזם למימון סיגריות למטרות רווח כלכלי". העונש שנקבע הוא כמו בדרישת הפרקליטות.
השופט לוי פתח את הקראת גזר הדין במילים נוקבות: "פאינה קירשנבאום פעלה באופן מושחת ומסואב. היא לקחה שוחד באופן שיטתי ומתוחכם משמונה גורמים שונים, ונטלה נתח מכספי הציבור בסך מצטבר של כ-2 מיליון שקלים, ששימשו אותה ואת מקורביה". הוא הוסיף כי קירשנבאום פגעה אנושות בעמותות ועסקים מהם נטלה שוחד, וכי היא הזיקה אף לעצמה, כשאימצה את בצע הכסף והשררה כדרך הישר. לגבי הנאשם רמי כהן, נקבע כי הוא חבר לנאשמת בנטילה מהקופה הציבורית וכי פעל באופן מושחת ומסואב במו ידיו.
לאחר מתן גזר הדין, מסר עו"ד מאור אבן-חן מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה: "העונש שנגזר על פאינה קירשנבאום ורמי כהן הולם את המעשים החמורים בהם הם הורשעו". הוא הוסיף כי "בית המשפט קיבל את עמדת הפרקליטות וקבע כי הגיעה העת להחמיר את הענישה בגין עבירות שחיתות שלטונית. העונשים שנגזרו מהווים תמרור אזהרה ברור לכל עובד ונבחר ציבור, שיידעו כי השחיתות אינה משתלמת".
בחודש מרץ האחרון הורשעה קירשנבאום בקבלת שוחד משמונה גורמים שאינם קשורים זה לזה, ובהם: החברה לפיתוח השומרון, המועצה המקומית מגילות, מתנ"ס מטה בנימין, תנועת הנוער עזרא, עמותת איילים, התאחדות היזמים בישראל, חברת הפקה ורמי כהן. היא הורשעה ב-17 אירועי שוחד בהיקף כולל של 2 מיליון שקלים.
התיק נוהל על ידי צוות פרקליטים מטעם המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, שבראשו עומד עו"ד מאור אבן חן. מדובר באחת מחקירות השחיתות הגדולות ביותר שנחקרו על ידי יאח"ה מאז הקמתה, במסגרתה נחקרו 103 חשודים באזהרה והוגשו 10 כתבי אישום נפרדים נגד 19 נאשמים. כתב האישום המרכזי הוגש במקור נגד פאינה קירשנבאום, רמי כהן, דוד גודובסקי ואפי פלס. במהלך ניהול ההליך הגיעו הצדדים להסכמות בנוגע לגודובסקי, פלס ורעייתו של רמי כהן.
בפרקליטות ציינו כי עבירות השוחד שביצעה "לא הופסקו בגלל הבעת חרטה של הנאשמת, אלא בעקבות פתיחת החקירה הגלויה". בהכרעת הדין ציין השופט ירון לוי כי "לאחר שמיעת ראיות התברר שהגברת פאינה קירשנבאום, לקחה שוחד באופן שיטתי, ערמומי ומתוחכם במשך כשש שנים, משמונה גורמים שאינם קשורים זה לזה".
עוד קבע השופט כי "הנאשמת ניצלה את כוחה השלטוני כממונה על חלוקת הכספים הקואליציוניים של ישראל ביתנו. היא נהגה לבקש תמורה כספית מגורמים להם הקצתה כספים קואליציוניים. הכספים שימשו את הנאשמת, את בני משפחתה, מקורביה ואת המפלגה".