קרוב לחודש כבר עבר מאז האסון הקשה והקטלני במהלך ההילולה במירון. בעוד הפוליטיקאים פועלים לקדם מתווה פיצויים לנפגעים ולשאר החוגגים בהילולה בל"ג בעומר, וועדת חקירה ממלכתית לאסון במירון עדיין לא נראית באופק, גם חקירת האסון מתנהלת בעצלתיים.
במחלקה לחקירות שוטרים עדיין מתייחסים לחקירת האירוע כ'בדיקה'. אף שוטר או קצין משטרה, למרבה התדהמה, עוד לא נחקרו באזהרה על ידי מח"ש. במקביל, במשטרה חקרו באזהרה כבר 8 מעורבים באירוע כשהחשד המיוחס להם הוא גרימת מוות ברשלנות. בין אלו נחקרו נמצאו שני מהנדסים ושניים מראשי המרכז לפיתוח ושמירה על המקומות הקדושים, שנמצא באחריות משרד הדתות - בהם מנכ"ל המרכז הרב יוסי שווינגר. המעורבים הללו נחקרו לפחות פעמיים במשטרה בחשד לגרימת מוות ברשלנות.
אתמול (שלישי) נחקרו במשטרה, באותו חשד, ארבעה מעורבים נוספים - שני אזרחים ששימשו כמנהלי ביטחון והועסקו כפרילנסרים על ידי המרכז לניהול ופיקוח על המקומות הקדושים. לאחר מכן נחקרו גם הבעלים והמנכ"ל של חברת האבטחה "כחול לבן" שהועסקה על ידי המרכז לפיקוח ושמירה על המקומות הקדושים. אותה חברה הועסקה לצורך ההילולה במירון, אך היא מועסקת על ידי החברה גם באירועים אחרים. כלומר, זו לא הפעם הראשונה שהמרכז לפיקוח ושמירה על המקומות הקדושים עבד עם החברה הזאת.
סך הכול נחקרו 8 בעלי תפקידים שונים שהיו מעורבים בהכנות או בפיקוח על הילולת מירון. החשד כרגע הוא עבירה של גרימת מוות ברשלנות, אך ייתכן מאוד שבמהלך החקירה, ככל שהיא תתקדם, יגיעו למסקנה שצריך לשנות את סעיף העבירה ואולי אף להחמיר העבירה שמיוחסת להם. כל שמונת הנחקרים, בתום חקירתם, שוחררו בתנאים מגבילים ובערבות.
שתי החקירות, במשטרה ובמח"ש, על פי החלטת היועמ"ש מנדלבליט מתקיימות בסוג של שיתוף פעולה. עם זאת, שתי החקירות מתנהלות תחת ההנחה או ההמתנה להקמת ועדת חקירה כלשהי. כלומר, לכולם ברור, גם למשטרה וגם למח"ש, וכנראה גם לפרקליטות, שבסופו של דבר תהיה חקירה אחת כוללת שתנוהל על ידי גוף אחר - בין אם זה ועדת חקירה ממלכתית, בין אם זה ועדת חקירה פרלמנטרית, ובין אם מדובר בוועדת חקירה שתוקם ויוחלט ששופט יעמוד בראשה.
בשורה התחתונה, לכולם ברור שמצב הנוכחי הוא עדיין לא סוף פסוק, ויהיה גוף אחר שבסופו של דבר יקח את המושכות וירכז את כל המרכיבים בחקירת האסון במירון, שגבה את חייהם של 45 בני אדם.