בג"ץ דחה את העתירה של משפחתו של המנוח והורה להעביר את התיק לבחינת ממלא מקום פרקליט המדינה. אם הפרקליט יגיע להחלטה שלא תהיה לשביעות רצונה של המשפחה תינתן לה האפשרות לעתור שוב. אם יחליטו לעתור שוב, הפקליטות תדון בהחמרת סעיף האישום נגד לוחם מג"ב אופק טויבי הנאשם בגרימת מות חברו הלוחם נעים מאדי ז"ל בחודש פברואר האחרון.
משפחתו של מאדי ז"ל מבקשת להחמיר את סעיף האישום של טויבי מהמתה בקלות דעת, אישום שעונשו המקסימלי עומד על 12 שנות מאסר לרצח באדישות, סעיף אישום חדש באופן יחסי שעונשו המקסימלי בחוק הוא מאסר עולם.
טויבי מואשם ששלף את אקדחו האישי בחדר המגורים רק לשם המשחק, ובו מחסנית מלאה בכדורים, כפי שנהג לעשות פעמים רבות. לאחר מכן לחץ על תפס המחסנית והוציאה מעט ממקומה. תוך כדי הוא דרך את האקדח, הפנה אותו לעבר ראשו של נעים, אמר לו 'תראה' ולחץ על ההדק. "כתוצאה מהלחיצה על ההדק, נורה קליע אשר פגע ישירות בפניו של נעים פצע אותו אנושות והביא למותו".
על פי כתב האישום, הנאשם הבחין בנעים המנוח מחרחר למוות, הניח את האקדח על בטנו של נעים המנוח כדי להרחיק עצמו מהאירוע וכדי ליצור מצג שווא לפיו הוא שם קץ לחייו. מיד לאחר מכן, רץ הנאשם למועדון, שבו שהו יתר השוטרים, שאל אותם אם שמעו ירייה ואמר להם כי נעים ירה בעצמו.
בהמשך נכתב כי הנאשם ביקש נוזל חיטוי מאחת השוטרות והחל לשפשף במרץ את כפות ידיו זו בזו. לאחר מכן, ביקש שוב את נוזל החיטוי, ובתגובה לשאלתה של השוטרת אם הוא נגע בנעים, החל הנאשם לטפוח על גופו ושאל אם השוטרת רואה עליו כתמי דם.
מטעם עורכי הדין תמי אולמן ושאדי סרוג'י שמייצגים את הנאשם נמסר: "בית המשפט העליון פנה אל הפרקליטה בבקשה כי עוד עין תבחן את התיק, דהיינו פרקליט המדינה - ואכן הפרקליטה הסכימה. אנחנו סברנו שבית המשפט העליון לא צריך להתערב בשיקול הדעת של הפרקליטות".