ב-2012 בן זוגה לשעבר של ליאת אנשל תקף אותה באכזריות. הוא דקר אותה 18 פעמים, לאחר מכן דרס אותה והשאיר אותה לדמם לבדה, כל זה לעיני בנם הפעוט. מצלמות האבטחה בחניון תיעדו אז כיצד הוא דורס אותה עם רכבו בזמן שניסתה לברוח בכוחות שעוד נותרו לה. למרות זאת, הוא הואשם בחבלה בכוונה מחמירה בלבד ולא בניסיון רצח. הוא נשלח לכלא לתשע שנות מאסר ובסוף החודש צפוי להשתחרר – ללא שום הגבלה בנוגע לשמירת מרחק מאנשל ומבנה.
"אני ממש לא יודעת איך ייראו החיים שלי מאותו רגע. אני חוששת מאוד, אני חוששת שהוא יגיע לכאן, אני חוששת שהוא ינסה להשלים את מה שהוא לא הצליח אז, אני חוששת לחיי הבן שלי", שיתפה אנשל.
בשנה שעברה לאחר נסיון הרצח של שירה איסקוב עבר חוק האפוטרופסות השולל מהורה את זכות קבלת ההחלטות על ילדיו אם הוגש נגדו כתב אישום על רצח, ניסיון רצח או מעשה סדום כלפי ההורה השני, או אחד מילדיו. אבל בגלל כתב האישום המקל, בנה של אנשל לא נכלל בחוק.
"במקום שיהיה לי שקט ואני אוכל לשקם את החיים שלי אני כל הזמן צריכה להיאבק. זה פשוט לרמוס אותנו סופית, לרמוס אותי סופית", תיארה אנשל שבעוד כשבועיים אמורה לאפשר לבן זוגה לשעבר פשוט לחזור לחייה ולחיי בנה. בינתיים היא פנתה לרווחה ולחברי כנסת, מתחננת לפתרונות ומוצאת את עצמה לבדה במאבק לנסות שוב להגן על הבן שלה.
בינתיים, פנינו לחבר הכנסת עודד פורר שהיה מיוזמי חוק האפוטרופסות, כדי להבין כיצד ניתן לסייע לאנשל ולנשים נוספות במצבה. וגילינו כי בימים אלה עובדים על הצעת חוק חדשה שתרחיב את חוק האפוטרופסות ותשלול את הזכויות גם מגבר שהורשע בחבלה בכוונה מחמירה. אבל לזה כמובן צריך לחכות עד שתוקם ממשלה, וזה ייקח עוד זמן. במצב הנוכחי, אנשל בסוף החודש הזה תהיה לבדה כשהיא לא יודעת מה לעשות כדי להגן עליה ועל הבן שלה.