בקשת ראש הממשלה לדחות את הדיון בעניינו נדחתה: שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים שידונו בתיקי נתניהו, דחו הערב (רביעי) את בקשת סנגוריו לדחות את הדיון בעניינו. השופטים הבהירו שהדיון יתקיים כמתוכנן ביום רביעי הבא, 13 בינואר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"לאחר עיון בטיעוני באי כוח המשיב, לא מצאנו כי יש מקום לדחות את מועד התשובה לאישום", ציינו השופטים בהחלטתם, "כתב האישום המקורי נמצא בידי הנאשמים מזה כשנה. ניתן להניח כי הגשת כתב האישום המתוקן מחייבת התאמות בתשובה לאישום, אך אין בה כדי להצדיק דחיית הדיון. כך גם הדיון הקבוע בערר שהגישו הנאשמים בנוגע לקבלת חומרי חקירה".
נתניהו פנה היום לבית המשפט המחוזי בירושלים בבקשה לדחות את הדיון בעניינו להגשת התשובה לכתב האישום נגדו. הסיבה לדבריו, היא שינוי כתב האישום שדורש שינוי גם בתשובתו; לכך נוסף, לטענת עורכי דינו, הסגר הכללי שהוטל על המדינה שדורש צמצום בעבודת המשרד. בתוך בקשת הדחייה הוסיפו סנגוריו כי נתניהו שומר על הזכות להגיש בקשה מחודשת לחסינות מהכנסת - לאחר שוויתר על חסינותו לפני כשנה כשהבין שאין לו רוב.
לבקשת סנגוריו של נתניהו לחץ כאן
נתניהו ביקש באמצעות עורכי דינו, עמית חדד ובעז בן צור, לדחות את הדיון שאמור להתקיים ביום רביעי הבא. הבקשה מגיעה לאחר שביום ראשון הגישה הפרקליטות כתב אישום מתוקן בתיק 4000 נגד ראש הממשלה. לטענת הפרקליטים, כתב האישום המתוקן כולל "פרטים מהותיים ורלוונטיים להגנתם של הנאשמים" – שמופיעים לראשונה בכתב האישום לאחר שתוקן.
בין הנימוקים שמפרטים סנגוריו של ראש הממשלה הם מציינים גם את העובדה שעל המדינה מוטל סגר כללי. "בשבוע האחרון בהתאם להנחיות משרד הבריאות, משרדינו עבדו במצבת עובדים מצומצמת של עד 50%, כעת בעקבות החלטת הממשלה מליל אמש, מתכונת זאת תצומצם עוד יותר", כותבים עורכי הדין בבקשה."נוכח הידוק המגבלות והטלת סגר מלא יקשה על ההגנה עוד יותר למתן התשובה".
מלבד הבקשה לדחיית הדיון בעניינו, הבהירו סנגוריו של נתניהו כי הוא שומר על הזכות להגשת בקשת חסינות מחודשת לכנסת - בטענה שתיקון כתב האישום שווה ערך לכתב אישום חדש. מכאן, שבאפשרותו של ראש הממשלה להגיש את הבקשה לחסינות בתוך 30 יום ממועד תיקון כתב האישום.
תיקון כתב האישום שהגישה הפרקליטות כולל בין היתר פירוט של אירועים קונקרטיים שכוללים דרישות מאתר "וואלה" להיטיב את הסיקור של נתניהו ובני משפחתו, שלדברי הפרקליטות - בחלקן נתניהו היה מעורב. עוד הודגש בכתב האישום המתוקן כי ראש הממשלה היה מודע לכך שבני משפחתו פונים לבני הזוג אלוביץ'.
"נתניהו היה מודע שבני משפחתו פונים לזוג אלוביץ'"
"בהתאם להחלטת בית המשפט, צורף לכתב האישום המתוקן פירוט של אירועים קונקרטיים (315 במספר) הכוללים דרישות מאתר וואלה להיטיב את הסיקור של הנאשם ובני משפחתו (כ-230 דרישות)", ציינו הפרקליטות בהודעה לתקשורת. "מתוכן קיימות אינדיקציות למעורבותו של נתניהו בכ-150 דרישות עבורו ועבור בני משפחתו".
עוד הוסיפו בפרקליטות: "הפניות כוללות דרישות להטיב את הסיקור התקשורתי של נתניהו ובני משפחתו, להגדלת זמן החשיפה של ידיעות חיוביות או מחיקה, דרדור או שינוי כותרות של ידיעות שליליות על נתניהו או בני משפחתו, דרישות לסיקור שלילי של יריבים פוליטיים, דרישה למנוע שידור ראיון שנערך עם נתניהו וכיוצ"ב".
בפרקליטות אמרו כי בכתב האישום המתוקן הודגש שראש הממשלה "היה מודע לכך שבני משפחתו פונים לבני הזוג אלוביץ' בדרישות לסיקור, בהיקף ניכר ובאופן שיטתי". עוד כתבו: "דרישות אלה, כמו גם אירועי 'צנזורה עצמית' שבוצעו על רקע הדרישות האמורות, פורטו גם הן בנספח האמור, בסך הכל 315 דרישות, המהוות את רכיב ה'מתת' במערכת היחסים השוחדית".
בהודעת הפרקליטות הקדימו לתיקונים פירוט סעיפים נוספים שבכתב האישום וכתבו כי בתקופות הרלוונטיות לאישום התקיימה בין הנאשמים "מערכת יחסים שוחדית". "מערכת יחסים זו כללה דרישות והתערבויות בסיקור תקשורתי בדרכים שונות באתר וואלה שבשליטת בזק", כתבו.
הם הוסיפו: "זאת, כנגד הציפייה שבתמורה לכך נתניהו יקדם עבור בני הזוג אלוביץ' אינטרסים כלכליים משמעותיים; ואכן בתמורה למתת ביצע נתניהו פעולות שלטוניות שהיו בעלות חשיבות מכרעת לאלוביץ' ורעייתו והיטיבו עמם ועם העסקים שבשליטת אלוביץ'".
לפני יותר משבוע, סנגוריו של נתניהו הגישו בקשה לביטול כתב האישום. הם טענו אז כי הפרקליטות לא העבירה כדין לבית המשפט את אישורי היועץ המשפטי לממשלה לפתיחת חקירה נגד ראש ממשלה מכהן, כפי שדורש לטענתם סעיף 17 לחוק יסוד הממשלה.