רצח ואלימות במשפחה הם דבר נורא שרק מתעצם בתקופה האחרונה, ושהשיח עוסק בעיקר בסימנים שצריך היה לשים לב אליהם קודם. עם זאת, לפעמים נשכחים הקורבנות הנוספים מהאלימות המזעזעת – הילדים שספגו את האלימות ואף היו עדים למקרי רצח במשפחה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
6 שנים עברו מאז שעולמה של תמי מטיקו, בת 20, התהפך עליה. מטיקו היא האחות הרביעית מבין חמישה אחים בבית שהאלימות בו הייתה דבר שבשגרה. כשהייתה רק בת 14, אביה בקלה, רצח את אימה גוניה והתאבד בגן ציבורי אל מול עיני הילדים.
"אחי הקטן בן 3, ראה את המקרה ופשוט בהה. הוא הסתכל במה שהיה, ומה ילד בן 3 מבין מהחיים שלו?", שיתפה בצער תמי. "ילד עירום קטן. אני אפילו לא יודעת איך הוא ירד את כל המדרגות לקומה מתחת ודפק לשכנים ופשוט אמר להם 'תרימו את אימא שלי'".
"זה הרגיש לנו די לגיטימי", סיפרה תמי על המכות שהיא ואחותה חטפו מאביהן. מאז הרצח, עברה תמי בין מסגרות והתקשתה להמשיך בשגרה: "התחלתי גם קצת לשתות ויצאתי המון מהבית, רק כדי לשתות ולשכוח, לא לחשוב אפילו שזה קרה, שאין לי מה שאני הכי צריכה בעולם. נכנסתי לסוג של לופ, שאולי ככה אני ארגיש, כי הפסקתי להרגיש איפשהו. הפסקתי להרגיש כאב, הפסקתי להרגיש אהבה, הפסקתי להרגיש חיבה לאנשים".
לפני כחודש היא הגיעה ל"בית אוהב", בית לנוער בסיכון שנמצא בכפר סירקין. שבועיים אחרי שהתחילה שם חיים חדשים, אירע הרצח של דיאנה דדבייב בנעלה, שגם שם הילדים נכחו בבית בדיוק כמו עם האחים שלה, והכאב צף מחדש. "זה העלה לה הכול למעלה", סיפרה אפרת גפן, מנהלת "בית אוהב".
"אנחנו אומרים לעצמנו 'זה לא נורמלי', אבל משום מה איכשהו זה נראה נורמלי כי אנשים עושים את זה ביום-יום שלהם, כאילו זה לקום ללכת לאכול ארוחת בוקר. זה הורג אותי. אפשר להגיד שזה באמת הורג אותי לראות כל פעם מחדש את אותו מקרה שלי", אמרה תמי. "הלוואי שהוא היה עושה אחרת. הלוואי שהוא היה קם והולך מאשר לעשות את מה שהוא עשה. כי החיים שלי היו נראים אחרת, החיים של המשפחה שלי, של כולם, היו נראים אחרת".
מוקדי סיוע ותמיכה:
- משרד העבודה והרווחה
קו חירום ארצי למניעת אלימות במשפחה וילדים בסיכון: 118 - נעמת
הקו החם למניעת אלימות: 9201*, פקס: 03-6492472
שעות מענה טלפוני: ימים א'–ה’ בשעות 15:00-08:00 - ויצו
קו חירום לגברים אלימים: 02-6551159 - איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית ולנפגעי תקיפה מינית
קווי החירום לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית נשים: 1202 | גברים: 1203