חוות הדעת הדרמטית שעשויה לשנות את התמונה: את הרצאת הזום של ד"ר חן קוגל, ראש המכון לרפואה משפטית, שבה הוא מחזק את טענת ההגנה בתיק הרצח של תאיר ראדה ז"ל, חשפנו במהדורה המרכזית באוקטובר האחרון. פרקליטו של זדורוב, עו"ד ירום הלוי, טוען שהפרטים שמוסר ד"ר קוגל בהרצאה מוכיחים למעשה שבזירת הרצח של תאיר בתא השירותים בבית הספר "נופי גולן" בקצרין בדצמבר 2006, היה אדם נוסף - ושרומן זדורוב הוא לא הרוצח.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כשהוא מצויד במידע מהרצאת הזום המדוברת, עו"ד הלוי, ביקש מבית המשפט העליון לזמן לעדות את ד"ר חן קוגל. אבל הפרקליטות התנגדה בתוקף בטענה שד"ר קוגל נמצא בניגוד עניינים. לכן, הצדדים הגיעו לפשרה - ולפיה ד"ר קוגל יציע במקומו ארבעה מומחים בין-לאומיים לרפואה משפטית, ואחד מהם ייתן חוות דעתו במקומו.
אמש (שלישי) פרסמנו את חוות הדעת של המומחה הבינלאומי, שתואמת למה שנאמר בהרצאת הזום של ד"ר קוגל, כפי שהגיש זדורוב לבית המשפט העליון - מה שמחזק לכאורה את דרישתו למשפט חוזר, או לזיכוי מרצח. וכך נכתב בחוות הדעת של מומחה המז"פ הקנדי:
"לדעתי הדם שנמצא על מכסה האסלה זלג בזמן הרצח או זמן קצר אחריו. לדעתי הדם לא היה יכול לזלוג לאחר 5 שעות אל המקום שהוא נראה בתמונות... נוכח סיבת המוות, אין זה סביר שדם כלשהו נשאר באזור הפצע 5 שעות לאחר המוות. אפילו אם נשאר דם כלשהו אז הוא היה בכמות מזערית (כלומר מספר טיפות של דם), אבל בשום אופן לא הכמות שהותירה את כתם הדם על מכסה האסלה. חתך בצוואר הוא סוג פציעה שונה מפציעת דקירה בחזה או בבטן".
חוות הדעת של המומחה הבינלאומי
ומה אומרים על כך בפרקליטות? שם לא ירדו לפרטים הנוגעים לחוות הדעת הזו, אלא החליטו לספק חוות דעת אחרת - כזו שמדברת על נזילת דם ממעילה של תאיר ראדה ז"ל.
כך אמר ד"ר קוגל בהרצאת הזום לעניין פרק הזמן שבו גוף האדם ממשיך לדמם לאחר המוות: "אם דימום חיצוני נניח בצוואר או ברגל, אין חלל שבו הדם יצטבר, אז אם אין חלל, גם אם תזיז את הגופה, אלא אם כן תהפוך אותה ממש.. אבל אם תזיז את הגופה לא ייצא דם, כי אין לה דם בתוך הגופה...בתוך הגוף. והדימום הוא כבר היה חיצוני, הכל יצא כבר החוצה".
אין מחלוקת על כך ששלוש עקבות הנעל שהתגלו בתא השירותים אינן שייכות לזדורוב. בעוד כחודשיים, השופט חנן מלצר צפוי להכריע בנושא - וזאת גם תהיה פסיקתו האחרונה לפני פרישתו מכס השיפוט. פסיקה דרמטית שבה נדע אם זדורוב יזוכה מרצח תאיר ראדה ז"ל, או יזכה למשפט חוזר, או שמא תישאר על כנה הפסיקה הקיימת שלפיה זדורוב הוא הרוצח בתא השירותים בקצרין לפני 14 שנה.