עונשו של רונן ביטי, שהורשע במעשים מגונים והטרדה מינית של מעריצות של בתו הזמרת, הוחמר היום (ראשון) מתשעה חודשי עבודות שירות ל-20 חודשי מאסר בפועל. בית המשפט המחוזי מרכז קיבל את הערעור של הפרקליטות, לאחר ביקורת נרחבת על העונש המקורי שהטיל השופט מיכאל קרשן על ביטי. הפרקליטות שיבחה את ההחלטה: "הפסיקה היום היא חשובה ומעבירה מסר כפול - מסר לעברייני המין ולנערות שנפגעו".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לפני כחודש הגישה הפרקליטות בקשה להחמיר את עונשו של ביטי, ובמסגרת הבקשה היה עניין לכלוא את ביטי לתקופה של כארבע שנים, אולם כאמור, הוחלט היום על תקופה של כשנה ושמונה חודשים. עורך דינו של ביטי, אבי חימי, טען בזמנו כי אין טעם להחמיר עם העונש של האב בשל העובדה שהוא כבר "מצורע". "הוא מובטל, מי ייקח אותו לעבודה. זה איש שחרב עליו כל עולמו. ייצגנו הרבה מקרים, הוא לא יכול לחיות את חייו בלי שיצביעו עליו", אמר חימי.

אביה של אחת מקורבנותיו של ביטי הגיב להחמרת העונש בשיחה עם N12: "אנחנו שמחים שבית המשפט המחוזי החמיר את הענישה של בית משפט השלום, ועדיין בגזר הדין הפחיתו מהעונש בשביל שיקום של עבריין. במקום לשמור על הציבור, בית המשפט מעדיף לשמור על העבריין. תשתתפו עם הילדים במה שהם עושים בתוך הטלפונים, תחיו איתם, תשמרו עליהם".

מהפרקליטות נמסר בתגובה להחלטת בית המשפט כי "אביה של הזמרת עדי ביטי, ניצל את האמון שנתנו בו הקטינות, מעריצות בתו, על מנת לבצע בהן עבירות מין שונות. מעשיו הינם בעלי חומרה יתרה, וזאת הן בשל ניצול פערי כוחות חריגים בינו לבין הקטינות והן בשל ריבוי הקטינות בהן פגע, למשך זמן רב ובהזדמנויות רבות. פסיקת ביהמ"ש מהיום חשובה ומעבירה מסר כפול: ראשית, מסר ברור ומרתיע לעברייני מין פוטנציאליים הבוחרים לבצע עבירות מין בקטינות. שנית, מסר לנפגעות העבירה, בתיק זה ובכלל, לפיו ישנה חשיבות מכרעת לשיתוף הפעולה שלהן עם רשויות האכיפה על מנת שיתאפשר מיצוי הדין עם מבצעי עבירות אלו".

פרופ' עו"ד דנה פוגץ' ועו"ד ענבר קידר-ברוך, מייצגות את אחת הנפגעות: "עבירות המין הוירטואליות הפכו למכת מדינה, ופגיעתן לא פחות קשה לעיתים מזו של פגיעה פנים-אל-פנים, במיוחד כשמדובר בילדות. ביהמ"ש המחוזי תיקן היום את עמדתו השגויה של שופט השלום ואמר את דברו בקול ברור - עברייני מין צריכים לרצות עונש מאסר בגין מעשיהם, גם כשמדובר בעבירות מין המתבצעות במרחב הוירטואלי. נציין כי גם עכשיו העונש אינו חמור כלל, בהתחשב בעובדות הקשות של העבירות שביצע ביטי: 7 ילדות נפגעו, תוך ניצול הערצתן לביתו, במשך זמן, תוך שביטי מעלים את העבירות כאחד העבריינים המתוחכמים.  אין בעונש שנגזר כדי להביא מזור למרשתנו הקטינה, אך אנו מקוות כי יהיה בו כדי להרתיע עברייני מין, גם את אלו הפועלים במרחב הווירטואלי בלבד, ולעודד נפגעים קטינים להתלונן".

רונן ביטי נכנס לבית המשפט
רונן ביטי נכנס לבית המשפט

אביה של אחת הנערות שנפגעו ממעשיו של ביטי אמר בזמנו על המינוי החדש של השופט קרשן: "הרצחת וגם ירשת? היש שופטים בירושלים? נראה שבעיקר פוליטיקאים קטנים. התאכזבנו שוב בשנית לשמוע את החלטת שר המשפטים ונשיאת בית המשפט העליון על החלטתם הפרטנית לקדם את השופט מיכאל קרשן".

בתוך כך, נציגת הפרקליטות הגיבה הבוקר לדברים ואמרה: "יש קטינות שנושאות תחושות אשמה, בושה, חרדות כבדים וחרדה להיחשף. כל פעם שהיה סיקור תקשורתי זה גרם להן לטלטלה וזעזוע נוסף. הם חוו קשיים מרובים - סיוטים, בכי רב, קשיים רגשיים וקושי במתן אמון באחרים. גזר הדין הקודם מעביר מסר - במקום להרתיע היא מקלה עם העבריינים ומוציאה אותם במידה מסוימת עם ידם על העליונה".

"החלטה נכונה ומתבקשת"

יו"ר נעמת, חגית פאר, הגיבה להחלטת בית המשפט המחוזי להחמיר את עונשו של ביטי: "יש שופטים בירושלים - מקומו של הפושע הזה מאחורי סורג ובריח. מעבר לתיקון המבורך של בית המשפט המחוזי ולעשיית הצדק, יש כאן מסר חשוב גם לעבריינים פוטנציאליים וגם לנשים אמיצות שבוחרות לעשות מעשה ולהתלונן. האדם הזה ניצל את פרסומה של בתו באופן מרושע והשתמש בכוחו בכדי לפגוע בגופן ובנפשן של בנות - טוב שיורחק מהחברה".

רונן ביטי בביהמ"ש, ארכיון (צילום: אלירן חיאט, החדשות)
רונן ביטי בהקראת כתב האישום | צילום: אלירן חיאט, החדשות

עו"ד ועו"ס לירון אשל, מנהלת מרכז ליווי ילדים נפגעי עבירה במועצה לשלום הילד, אשר ליוותה את אחת הקטינות הנפגעות הגיבה גם להחלטה ואמרה כי "בית המשפט התבונן היום לנפגעות בעיניים ותיקן את המסר הקשה שהועבר לנפגעות ונפגעי עבירה, לעברייני מין, ולחברה בכללותה עם גזר הדין המקל שניתן ע"י בימ"ש השלום בכפר סבא".

היא המשיכה ואמרה: "ההחלטה להחמיר את הענישה ולשלוח מאחורי סורג ובריח את מי שפגע מינית במספר קטינות, במספר הזדמנויות - היא ההחלטה הנכונה והמתבקשת ואנחנו מברכים את ביהמ"ש על כך. לביהמ"ש תפקיד חשוב בהובלת מסר חד-משמעי וברור ביחס לחומרתן של עבירות מין בקטינים ובקטינות ולענישה הכרחית ובלתי מתפשרת שיש להטיל במקרים כאלה. מגיע לאותם ילדים וילדות אמיצים ואמיצות שחושפים פגיעות מיניות לדעת שיש דין ויש דיין ויש מי שרואה ושומע אותם".