חשד לרצח בקריית גת: אב דקר למוות את בנו בן ה-14 אמש (רביעי) בבית המשפחה שבקריית גת. על פי החשד, האב, בן 37, דקר את בנו בכל חלקי גופו במהלך התקף פסיכוטי, ומיד לאחר מכן נמלט מהמקום. הבן פונה במצב אנוש לבית החולים ברזילי באשקלון תוך עשיית פעולות החייאה - שם נקבע מותו. האב שנעצר בשלב מאוחר יותר בידי המשטרה לא משתף בשלב זה פעולה עם החוקרים. קרוב למשפחה מסר ל-N12: "כולנו בהלם". המשטרה תבקש להאריך את מעצרו של האב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
האירוע החל סמוך לשעה 23:20, האחות בת ה-13 היא זאת שהזעיקה את המשטרה והאמא נשמעה ברקע בוכה וצועקת. בדיווח למוקד המשטרה נמסר כי החשוד דקר את בן ה-14 ונמלט מהמקום. כוחות משטרה גדולים של מרחב לכיש פתחו בסריקות נרחבות. לאחר זמן קצר איתרו את החשוד בחורשה סמוכה ועצרו אותו. בנו פונה לבית החולים במצב אנוש, שם נקבע מותו. האב הועבר להסתכלות פסיכיאטרית לוודא כשירות למעצר.
אמיר פרץ, חובש רפואת חירום של מד"א, סיפר: "מדובר באירוע קשה מאוד. כשהגעתי לבית הובילו אותי לנער ששכב מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות מדממות בגופו. מיד התחלנו בטיפול רפואי שכלל עצירת דימומים, חבישות וביצוע פעולות החייאה. הכנסנו אותו לניידת טיפול נמרץ תוך המשך טיפול רפואי ופינינו אותו לבית החולים במצב קריטי תוך ביצוע פעולות החייאה מתקדמות שכללו הנשמות, עיסויים ומתן תרופות".
קרוב למשפחה מסר ל-N12: "כולנו בהלם מוחלט. אף אחד לא מבין. עומדים כאן ובוכים. משפחה נורמטיבית לחלוטין. האבא אדם מיוחד. לא מובן".
יו"ר איגוד הפסיכיאטריה של ההסתדרות הרפואית, ד"ר צבי פישל, התייחס לחשד שהאב ביצע את המעשה במהלך התקף פסיכוטי ואמר כי אין למהר לקבוע שמדובר במעשה שכזה. "עובדתית: רוב הרוצחים את יקיריהם עושים זאת בגלל כעס, קנאה, פגיעות ועוד. זו אינה מחלה פסיכיאטרית", ציין ד"ר פישל והוסיף: "מוטב יהיה לתת למשטרה לחקור את החשדות בטרם ייתנו במה משפטית או תקשורתית לחשדות ואמירות מעין אלה".
המועצה לשלום הילד מסרה: "מדובר באירוע מזעזע ונורא. ילד צעיר שנרצח, על פי החשד, על ידי מי שהיה אמור להגן עליו ולשמור עליו מכל משמר. רצח ילדים על ידי הוריהם הוא תופעה שהדעת מתקשה לקבל. משנת 2005 נרצחו 58 ילדים בתוך המשפחה. חלק ממקרי הרצח אינם ניתנים לחיזוי מראש, אולם בחלק מהמקרים ניתן היה להציל חיים באמצעות זיהוי אותות מצוקה ותקשורת בין הרשויות השונות".
"חשוב לזכור בנוסף כי תקופת משבר הקורונה היא תקופה מסוכנת עבור חלק מהילדים", הוסיפה המועצה לשלום הילד. "זאת בשל העובדה שלצד סיר הלחץ בבתים, רבים מהילדים לא פגשו מבוגר מחוץ למשפחה תקופה ארוכה ואי אפשר היה לראות את המצוקה שלהם או לשמוע את הזעקה השקטה שלהם. כדי למנוע את הרצח הבא או את מקרה ההתעללות הבא חייבים לעבות באופן מיידי את שירותי היועצות החינוכיות, הפסיכולוגים החינוכיים והעובדים הסוציאליים, ובמקביל להכשיר צוותי הוראה וחינוך בלתי פורמאלי וצוותי רפואה ובריאות בקהילה לאיתור וזיהוי ילדים בסיכון".