מחצית מהנשים שנרצחו על ידי בן משפחה בשנתיים האחרונות היו מוכרות לשירותי הרווחה, ושליש מהנרצחות הגישו תלונות במשטרה בגין עבירות אלימות טרם הרצח, כך על פי נתוני מרכז המחקר והמידע של הכנסת שפרסמנו אמש (ראשון) במהדורה המרכזית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
את המחקר החדש הזמינה הוועדה לקידום מעמד האישה, לרגל יום המאבק הבין-לאומי למניעת אלימות נגד נשים, והוא מסתמך על נתוני המשטרה לשנים 2020-2018. מנתוני המחקר עולה כי במקרים רבים ניתן לחזות את מקרה האלימות הבא. על פי הדוח, לכמעט מחצית מהחשודים בעבירות אלימות כלפי בת הזוג, נפתח לפחות תיק אחד נוסף בגין אלימות כלפי בת זוג בעשר השנים שקדמו לכך.
עוד עולה כי בשנים 2020-2018 נרצחו בסך הכול 69 נשים, 22 מהן בשנת 2020 (עד 8 בנובמבר). ב-35 אחוז מהמקרים החשוד ברצח הוא בן הזוג. למרות הטענות כי רצח נשים על ידי בני זוג הוא בעיה של מגזר כזה או אחר, לפי נתוני המשטרה – שליש מהנשים שנרצחו על ידי בני זוגן היו לא יהודיות, כשליש מהנרצחות יהודיות ותיקות, ושליש מהנרצחות יהודיות עולות חדשות.
כמו כן, עולה כי 75 אחוז מהתיקים שנפתחו בגין עבירות אלימות כלפי בת זוג בשנים אלו נסגרו. כמעט 80 אחוז מהתיקים שנסגרו - סיבת הסגירה היא חוסר ראיות.
בתקופה האחרונה דובר לא מעט על ההחמרה במקרי האלימות במשפחה עקב מצב הקורונה – וכעת הנתונים מאששים טענה זאת. מחודש מרץ ועד אוגוסט ישנה עלייה של 13% בפתיחת תיקים במשטרה על אלימות כלפי נשים (בסך הכול 13,600 תיקים). בנוסף יש עלייה של 13% גם במספר עבירות המין כלפי נשים .
מדובר בנתון מטריד במיוחד, זאת על רקע העובדה שב-5 השנים האחרונות חל גידול שנתי מתון של אחוזים בודדים בלבד במספר עבירות האלימות בין בני זוג, בהתאם לשיעור גידול האוכלוסין באותן שנים.