לאן נעלם עורך הדין יוסי צ'סקוב? איש משפחה מבית טוב, לשעבר מנהל מערך אבטחה בנתב"ג שחלם להיות עורך דין, עזב בלי הודעה מוקדמת את משרדו היוקרתי בראשון לציון, ונעלם. הוא עשה זאת לאחר שעקץ עשרות מלקוחותיו במאות אלפי שקלים והשאיר אותם ללא טיפול משפטי בתיקים שלהם ובלי הכסף. הקורבנות היו טרף קל עבורו, בהם ניצולי שואה, קשישים, פנסיונרים, נזקקים וזוגות צעירים. הם ניגשו למשטרה, אבל היא זלזלה במתלוננים, סגרה את התיקים או פשוט לא טיפלה בהם במשך כשנה. הסיבה: לא מוצאים את החשוד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אברהם ורחל אלשוור נעקצו ב-83 אלף שקלים. לאברהם, ניצול שואה בן 81 וחצי, היה בית מלאכה קטן בדרום תל אביב. לאחר שאשתו רחל עברה אירוע מוחי והפכה לנכה קשה, הוא נאלץ לסגור את המפעל לאחר יותר מ-30 שנה, ושילם לעובדו הוותיק את כספי הפיצויים המגיעים לו. הוא חיפש עורך דין כדי לעשות הכול בצורה מסודרת והגיע דרך העיתון המקומי לעורך הדין יוסי צ'סקוב.
"הוא אמר לי: 'תן לי את הכסף ואני מעביר לו'", סיפר אברהם. אשתו רחל פירטה: "היה כתוב בהסכם ש-75 אלף שקל יעברו לעורך דין צ'סקוב, הוא יעביר את זה לפועל". אברהם המשיך: "במקום להעביר לפועל, הוא (צ'סקוב) הכניס לחשבון שלו". בינתיים צ'סקוב נעלם עם הכסף, הפועל עדיין ממתין לתשלום הפיצויים, וצ'סקוב עובר לקורבנות הבאים.
עזרא נעקץ בכ-28 אלף שקלים. "חליתי בעבודה ותבעתי את ביטוח לאומי על תאונה בעבודה", תיאר עזרא את הסיבה שחיפש עורך דין. עד שהיה צריך להתייצב בבית הדין לעבודה בבת ים, צ'סקוב כבר נעלם לעזרא, שנאלץ להגיע לבדו לדיון. השופטת אריאלה גילצר כץ שמעה ממנו על המקרה, אך בתגובתה לא נראה כי הבחינה במשהו יוצא דופן. "אם ברצונך להגיש סיכומים, בתוך 14 יום מהיום", כתבה. "הפסדתי את התביעה בגלל שאין לי עורך דין, שאני לא יודע לכתוב", תיאר עזרא. "הצדק הוא רק לחזקים - לא לחלשים".
יותר מ-30 אנשים פנו למערכת הנוכלים לספר שצ'סקוב עקץ אותם באלפי שקלים, או קיבל שכר טרחה מבלי לטפל בתיקים שלהם. לכולם הוא לא עונה, לא מספק הסברים והמשטרה לא עושה דבר. גם לא לשכת עורכי הדין: הרישיון של צ'סקוב עדיין ברשותו.
"השיטה שלו זה אמפתיה", תיארו אוהד ועירית זילברשטיין שגם הם נעקצו על ידי צ'סקוב. "קודם כל הזדהות מאוד מאוד עמוקה עם המקרה. הוא אומר: 'אני אייצג אתכם ואקח אתכם רחוק מאוד עם התביעה. לא בשביל הכסף, אני מוכן לוותר על שכר הטרחה שלי ורק לעשות את זה בחינם'".
זילברשטיין ממשיך לתאר את דרך הפעולה של צ'סקוב: "הוא אומר: 'אנחנו עכשיו צריכים לקחת עדויות, ואני מחכה לדיון'. אחרי זה נכנסתי ל"נט המשפט". פתאום ראיתי 9 דיונים שהתקיימו בלי ידיעתי אפילו. התיק נסגר בביזיון הכי מחפיר".
תגובות
עו"ד זיוה אגמי כהן בשם יוסי צ'סקוב: "מרשי הוא אדם נורמטיבי, מלח הארץ שמגיע ממשפחה נורמטיבית. יוסי מעולם לא פשע ולא עוול כלפי אחרים והא נעדר רישום פלילי. מדובר באדם הגון שהיה בשירות צבאי מלא כמפקד בגולני, למד עריכת דין, ייצג אנשים רבים ובמיוחד קשישים, חינם, מבלי לקחת כסף. האיש מעד בדרך ושקע בשל התמכרות. מיד לאחר המפגש איתכם הוא אשפז עצמו מרצונו במכון גמילה מהתמכרויות, ונמצא כעת בטיפול".
בית הדין לעבודה: "בית הדין הבין את מצבו של מר עזרא והתחשב בו, ולמרות שלא הוגשו הסיכומים, נמנעה סגנית הנשיאה גילצר כץ ממחיקת התביעה. בית הדין שימש פה לתובע במקום בא כוחו. פסק הדין ניתן בהתאם לחוות הדעת של המומחה שמינה בית הדין בהסכמת הצדדים ומשקף את העובדות בתיק".
ממשטרת ישראל נמסר: "בכדי למנוע הטעיית הציבור נדגיש כי הפרטים כפי שהוצגו אינם מדויקים בלשון המעטה, שכן בשנים האחרונות התקבלו במשטרה תלונות בודדות, אחת מהן שהתקבלה לאחרונה נמצאת בחקירה ומטבע הדברים לא נוכל נפרט אודותיה. יודגש כי כל תלונה המתקבלת במשטרה ומעלה חשד לביצוע עבירה פלילית נבדקת ביסודיות במטרה להגיע לחקר האמת. לצד זאת, ככל שהחקירה מעלה כי מדובר בסכסוך אזרחי הרי שהמתלוננים מופנים לבירור וטיפול בין כותלי ביהמ"ש".