בית משפט המחוזי בבאר שבע קיצר היום (רביעי) באופן משמעותי את עונשו של עובד זר מסרי-לנקה שתועד תוקף קשיש סיעודי בו טיפל. העובד הורשע בבית משפט השלום אחרי שהודה בכתב האישום המתוקן בעבירה של תקיפת חסר ישע. לאחר מכן הוא הגיש לביהמ"ש המחוזי ערעור באמצעות ע"ד אמיר ברכה והערעור התקבל. במסגרת הערעור, עו"ד ברכה הציג לשופטים מכתב ממשפחתו של הקשיש שהביעו חמלה כלפיו: "אנו חושבים שאחרי כל הטלטלות שעבר זה מספיק עבורו ללמוד לקח ולא כדי למצות עמו את חומרת הדין, אלא להתחשב".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
העובד הורשע בבימ"ש השלום בבאר שבע, בעבירה של תקיפת חסר ישע בנסיבות מחמירות אחרי שתועד במצלמות שהותקנו על ידי המשפחה, מכה את הקשיש בגלל שהוא לא שלט בצרכיו. בנוסף, הוטל עליו עונש של 10 חודשי מאסר, מאסר על תנאי, קנס על סך 5,000 ש"ח ופיצוי כספי של 25,000 ש"ח למשפחתן של הקשיש. בערעור שהוגש לאחר מכן בבית המשפט המחוזי בעיר, השופטים יער רז לוי, גילת שלו ויעקב דנינו קיבלו את הערעור וקיצרו את עונשו ל-5 חודשי מאסר, תוך שהם משאירים את יתר מרכיבי גזר הדין בעינם. בשבוע הבא צפוי העובד להתייצב בכלא דקל שם יחל לרצות את עונשו.
בדיון הערעור הוצג בבימ"ש המכתב שכתבה משפחתו של הקשיש, שמאז האירוע הקשה הוא הלך לעולמו. "ברצוני להביע את דעתי בעניין הפגיעה שהייתה לפני מספר שנים", כתב בנו של הקורבן. העובד עבד וסעד את אבי ז"ל במסירות ובאהבה. עשה עבודה טובה במשך שבועות ושנים. אך העבודה הממושכת גרמה ללחץ גדול, בעקבות העול שנפל עליו כיוון שאבי הפך לסיעודי".
עוד כתב הבן: "חרף המצב הקשה שהיה נתון, גרם לו לאבד את עשתונותיו ובמצבי הלחץ הקיצוניים הוא הגיע לאיבוד שליטה ופגע לצערנו באבא ז"ל". הוא הוסיף: "אך צריך לדעת שעשה כן מחמת חוסר שליטה ולא מרצון לפגוע או להזיק. עוד צריך לדעת שהאלימות לא הייתה קבועה, אלא לעיתים רחוקות".
"מאחר שהוא מביע חרטה עמוקה על מעשיו הקשים, ובנוסף לכך הוא נמצא במצב נפשי קשה - אנו המשפחה מביעים מחילה על הפגיעה שלו בנו (לא יכולים למחול בשם הנפטר) וחושבים שכל הטלטלות שעבר מספיקים עבורו ללמוד לקח", כתב. "אנו חושבים שלא כדאי למצות עימו את מלוא חומרת הדין, אלא להתחשב".
עו"ד אמיר ברכה שייצג את הנאשם אמר בתגובה: "מדובר בעובד סיעודי, שעבד במשך שנתיים במסירות אין קץ, וטיפל בקשיש באופן המיטבי והרגיש ביותר. בשבוע בו אירע המקרה, המטפל הגיע למצב של תשישות נפשית לאחר שבוע ללא שינה, בשל העבודה האינטנסיבית עם הקשיש שמחלת האלצהיימר שלו הלכה והחמירה".
"צריך לזכור שעבודתם של העובדים הסיעודיים הינה עבודה קשה ביותר, מסביב לשעון, ודורשת תעצומות נפש", הוסיף עו"ד ברכה. "במקרה דנן עשה נכון בימ"ש, שלמרות התיעוד הקשה קיבל את טענותינו, וזאת בהתחשב במצבו של המטפל עובר לאירוע, כמו גם בעובדה שמדובר באירוע יחיד וחריג והפחית את העונש באופן משמעותי".