5 שנים לאחר הלינץ' בבאר שבע: שופטי בית המשפט המחוזי בבאר שבע זיכו הבוקר (שני) את החייל יעקב שמבה ואת קצין שב"ס רונן כהן מההאשמות נגדם. השניים הואשמו במעורבות בלינץ' בתחנה המרכזית בבאר שבע ב-2015, לאחר שהשתתפו בתקיפתו של הנתין הזר מאריתריאה, הפטום זרהום. זרהום נחשד כמחבל והוכה למוות על ידי כמה עוברי אורח - בהם שמבה וכהן. בית המשפט קיבל הבוקר את טענות עורכי דינם, ציון אמיר ואיתמר ברקאי, וזיכה אותם מההאשמות נגדם "מחמת הספק".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בעקבות הזיכוי אמרו בפרקליטות: "הפרקליטות סברה כי הנאשמים ביצעו מעשי אלימות חמורים כלפי האזרח הפטום זרהום ז"ל, שהיה כבר ירוי, פצוע והתבוסס בדמו. עוד סברה הפרקליטות כי הנאשמים ביצעו זאת מתוך מניע נקמני וכדי לכלות את זעמם - ולא כפי שטענו הנאשמים מתוך הגנה עצמית. שני הנאשמים האחרים באותו אירוע הלינץ' הודו והורשעו בהתעללות בחסר ישע. אנו נבחן את הכרעת הדין ונשקול אם יש מקום להגשת הערעור".

עורך הדין ציון אמיר שייצג את רונן כהן אמר: "אין ספק שזה יום גדול לקצין שגילה מעשה גבורה במהלך הארוע, ובמקום צל"ש קיבל כתב אישום. אני שמח שבית משפט זיכה אותו אחרי כמעט 5 שנות מאבק משפטי".

כתב האישום ייחס לשמבה וכהן עבירה של חבלה בכוונה מחמירה. הוא פירט כי בתאריך 18 באוקטובר 2015 ירה המחבל מהנד אלעוקבי בחייל צה"ל עומרי לוי ז"ל והרג אותו. בעקבות היריות בתוך התחנה המרכזית בבאר שבע נוצרה בהלה במקום – והפטום זרהום זוהה בטעות כמחבל. הוא נורה מספר פעמים על ידי כוחות הביטחון במקום והחל לדמם.
עו"ד ציון אמיר (צילום: פלאש 90, נתי שוחט, חדשות)
צילום: פלאש 90, נתי שוחט, חדשות
עו"ד איתמר ברקאי
צילום:

בזמן שכבר שכב על הרצפה – ולפי כתב האישום "היה ברור לעין כל כי הוא חסר אונים" – התקרבו הנאשמים אל זרהום והחלו להכות אותו. הנאשם יעקב שמבה בעט בו בחוזקה בראשו ובפלג גופו העליון והנאשם רונן כהן הרים ספסל סמוך והטיח אותו לעברו. לאחר שאזרח שהיה במקום הסיר את הספסל מעל גופו של זרהום לקח כהן את הספסל והטיח אותו שוב בזרהום. כהן אף הדף בחוזקה אזרח שביקש ממנו להפסיק את התקיפה.

המנוח זרהום פונה לבית החולים סורוקה בבאר שבע, אך מותו נקבע שם כעבור זמן לא רב.

שני משתתפים נוספים – אביתר דמרי ודוד מויאל – כבר הורשעו במעורבות בלינץ' במהלך 2018. על אביתר דמרי נגזרו ארבעה חודשי מאסר ועל דוד מויאל נגזרו 100 ימי עבודות שירות. מויאל חויב בנוסף בתשלום פיצויים למשפחתו של זרהום וכן נגזרו עליו 8 חודשי מאסר על תנאי.

גיא פלג השתתף בהכנת הידיעה.