בבית החולים רמב"ם הודיעו הבוקר (חמישי) על מותו של הצעיר שהובהל אמש לבית החולים. מדובר בח'ליל עבד אלפתאח ח'ליל, תושב שכונת חליפה בחיפה. הצעיר שנפצע מירי אמש טופל על ידי ניידת טיפול נמרץ ברחוב רזיאל בחיפה, אך לבסוף נקבע מותו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שלמה טאוסקי חובש איחוד הצלה סיפר: "הענקנו סיוע לפצוע שסבל מירי, אחר כך פונה כשמצבו אנוש". במשטרת חיפה אמרו: "בעקבות המקרה ביצעו סריקות אחר מבצע העבירה לצד איסוף ממצאים בזירה, ונסיבות האירוע ממשיכות להידבק".
עוד הוסיפו במשטרה הבוקר כי "בתום הערכת מצב מיוחדת שקיים הלילה מפקד מרחב אשר - תנ"צ בני אבליה, עם גורמי החקירות והמודיעין, הוחלט להטיל את החקירה על היחידה המרכזית". בשכונת חליפה בחיפה מתחו ביקורת חריפה על התנהלות המשטרה, בטענה שהשכונה סובלת מאלימות קשה ללא טיפול הולם מצד משטרת ישראל.
בשכונה הוסיפו כי תושב צעיר אחר בשכונה נורה לפני כמה חודשים והמקרה לא פוענח. "במקרים אחרים נוספים המשטרה לא מטפלת", טענו. "בסך הכול מדובר בשכונה רגילה, שצריכה לקבל טיפול הולם מצד העירייה ומצד המשטרה, אבל לצערנו השכונה עם השנים הפכה למוזנחת ללא טיפול הולם מהרשויות".
הפעיל החברתי ג'עפר פרח, יו"ר מרכז מוסווא התייחס לאירוע: "הרצח בחליפה היה ידוע מראש, וועד השכונה פנה בחודשים האחרוני לכל הגורמים - החל מהעירייה ועד המשטרה וחברי הכנסת והתריע על המצב החברתי-כלכלי הקשה בשכונה, אך זכה להתעלמות הן מצד מפקד משטרת חיפה, אמיר גולדשטיין וגם מראש העירייה עינת קליש-רותם".
"הם לא טרחו לפגוש את התושבים ולא פעלו לטפל במוקדי העוני והפשיעה", הוסיף פרח, "חיפושי הנשק שנעשו לאחר אירועי ירי בחודשים האחרונים היו קוסמטיים, למרות שבעבר לאחר שצעיר מהשכונה הרג יהודי, המשטרה והשב"כ חיפשו ומצאו עשרות כלי נשק. כל ילד בשכונה יכול להשיג נשק בקלות - כשגופי האכיפה ישנים".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "המשטרה נמנהלת אכיפה חסרת פשרות נגד ריבוי עבירות הנשק במגזר הערבי, תוך מיקוד איכותי של מערכי המודיעין והגברת הפעילות המבצעית, שהביאו במהלך השנה החולפת לחשיפה ותפיסה של למעלה מ-500 פריטי אמל"ח בתחום מחוז חוף, הגשת מאות כתבי אישום שהסתיימו במאסר בפועל של פורעי החוק, לצד פענוח אירועי רצח במגזר, למען שלום הציבור.
"נציין כי משטרת ישראל חוקרת כל תיק רצח ביסודיות ובמקצועיות, תוך השקעת מאמצים ומשאבים רבים במטרה להגיע לחקר האמת ולמיצוי הדין עם הרוצחים. עם זאת, המאבק באלימות אינו נחלת המשטרה לבדה, ורק שינוי שורשי עמוק שיבוא מתוך החברה הערבית בישראל בחינוך, בתרבות, בשיתוף הפעולה עם המשטרה, בהוקעת נורמות פסולות ובפעולות אקטיביות של ההנהגה יובילו לשינוי המיוחל".